Filipinler'de karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edilen Darren Manaog Penaredondo'ya polis tarafından ceza olarak 300 squat egzersizi yaptırıldığı ve kısa süre sonra da öldüğü açıklandı.

Filipinler'de Covid-19 yasağını ihlal ettiği için '300 squat' cezası verilen kişi yaşamını yitirdi

Filipinler'de Covid-19 yasağını çiğnediği gerekçesiyle polis tarafından 300 squat yapma cezası verilen Darren Manaog Penaredondo, hayatını kaybetti. Eşi, Darren'in kalp rahatsızlığı olduğunu ve ertesi gün kas kasılması nedeniyle vefat ettiğini söyledi.

BBC'de yer alan habere göre Darren Manaog Penaredondo geçtiğimiz Perşembe günü General Trias şehrinde yerel saatle 18.00'dan sonra evinden çıkıp su almaya gittiği sırada koronavirüs kısıtlamalarını ihlal ettiği gerekçesiyle memurlar tarafından durduruldu.

Polis, Penaredondo’ya ihlali nedeniyle 'ceza olarak' 300 kez squat (çömelme egzersizi) yapmasını istedi.

Ağır egzersize kalbi dayanmadan Penaredondo, ertesi gün ise hayatını kaybetti.

Eşi Reichelyn Balce, Penaredondo'nun eve geldiğinde yürümekte zorlandığını, kalp rahatsızlığı olduğunu ve ertesi gün kalp kaslarının kasılması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Kardeşi ise Penaredondo'nun eve acı içinde geldiğini söyleyerek "Bütün gün yürümek için mücadele etti ama sürünüyordu. Ama ciddiye almadım çünkü bunun sadece basit bir vücut ağrısı olduğunu düşünmüştü" dedi.