İsrail Güvenlik Kabinesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana devam eden saldırılara son verilerek ateşkese gidilmesi için yapılan oylamayı kabul ettiği bildirildi. İsrail basını, ateşkesin saat 02.00'de başlayacağını aktardı. Gazze'de halk sokaklarda kutlama yaptı.

Filistin'de saldırıların 11. gününde ateşkes

İsrail Güvenlik Kabinesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkese gidilmesini onayladığı ve ateşkesin bu gece saat 02.00'de başlayacağı bildirildi.

İsrail basınında çıkan haberlerde, ateşkesin bu gece yerel saatle 02.00'de yürürlüğe gireceği belirtildi.

Mısır'ın araya girmesiyle gerçekleşen ateşkesi Hamas ve İslami Cİhat grubu da onayladı.

ZAFER KUTLAMASI

Ateşkesin duyulmasının ardından ise Filistinliler sokağa çıktı. Gazze ve diğer Filistin yerleşimlerinde, insanlar bayraklar ve zafer işaretleriyle ateşkesi kutladı.

İSRAİL YÖNETİMİ DOĞRULADI

İsrail yönetimi, 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen ve 232 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıları sonlandırmak için Hamas ile ateşkes anlaşmasına varıldığını teyit etti.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın karşılıklı ateşkes girişiminin ön koşul olmaksızın kabul edilmesinin İsrail Güvenlik Kabinesi'nde oy birliğiyle onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, "Güvenlik yetkilileri, İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı, İsrail İç İstihbarat Servisi (Şabak) Başkanı, Mossad Başkanı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı'nın geçerli olacağı zaman ileri bir tarihte kararlaştırılmak üzere Mısır'ın karşılıklı ateşkes girişiminin ön koşul olmaksızın kabul edilmesi yönündeki tavsiyelerini Güvenlik Kabinesi oy birliğiyle kabul etti." ifadelerine yer verildi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonlandırılıp ateşkesi görüşmek üzere yerel saatle 19:00'da toplanmıştı.

Geçtiğimiz 11 günde İsrail'in saldırıları sonucu 65'i çocuk 232 Filistinli hayatını kaybederken, Hamas'ın roket saldırıları sonucunda da 12 İsrailli yaşamını yitirmişti.


(AA)