Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Filistin Demokratik Gençlik Birliği, Filistin'in dostu tüm uluslararası sol ve gençlik örgütlerine destek çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in eyleme geçmesi çağrısında bulunuldu.

Filistin Demokratik Gençliğinden sol ve gençlik örgütlenmelerine çağrı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün gençlik örgütlenmesi olan Filistin Demokratik Gençlik Birliği (PDYU), bugün yaptıkları açıklamayla dünya solu ve uluslararası gençlik örgütlerine seslendi. Açıklamada, Filistin için destek istenirken, Birleşmiş Milletler'e (BM) eylem çağrısı yapıldı, İsrail'e karşı verilen mücadelenin meşruluğu vurgulandı.

YENİ BİR FELAKET

PDYU, yapılan açıklamada İsrail'in Doğu Kudüs'e yaptığı saldırıları yeni bir felaketin başlangıcı olarak nitelerken, Şeyh Cerrah mahallesindeki zorla çıkarma ve yerleşimlerin 500'den fazla Filistinli aileyi tehdit ettiğini söyledi. Açıklamada, "Dünyanın en güçlü hava ordusu, Gazze şeridini abluka altına alarak ölümcül saldırılar düzenliyor" denirken, yapılan saldırılar "sistematik siyonist savaş suçları" olarak nitelendi.

DÜNYA SOLUNA ÇAĞRI

PDYU; İsrail'in saldırılarını kınadığını ve mücadeleye devam edeceklerini söylerken, Filistin'in dostu olan sol örgütleri ve gençlik hareketlerini de dayanışmaya çağırdı. Filistin halkının da ülkenin her yerinde eylemliliklerine devam edeceği belirtilirken, Birleşmiş Milletler'e de saldırıların durması için çağrı yapıldı.

Açıklamada, saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 55'i geçtiği, bunların 14'ünün çocuk 3'ünün kadın olduğu belirtildi. PDYU, uluslararası yasalar tarafından güvence altına alınmış topraklarını ve ulusal haklarını savunmaya devam edeceklerini de belirtti.