Filistin’den Oslo resti

Dış Haberler Servisi

Filistin yönetimi, ABD’nin ilhak planı dayatmasına yanıt olarak İsrail ile imzalanan Oslo Anlaşmalarını tek taraflı fesih ettiklerini açıkladı. Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Bakanı Hüseyin eş Şeyh, “İsrail’e, Filistin yönetiminin, aralarındaki anlaşmalara bağlı kalmayacağı iletildi” dedi. 13 Eylül 1993’te imzalanan Oslo Anlaşması, iki devletli çözüm temelinde Filistinliler için Gazze ve Batı Şeria’da özerk bir bölge kurulmasını öngörüyor.

‘TESLİM OLMAYACAĞIZ’

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Nabil Şaas da bir açıklama yaparak Filistinlilerin teslim olmayacağını söyledi. Şaas, “İsrail ve Trump planıyla bir süreliğine Filistin topraklarını işgal edip bizi Kudüs’ten mahrum bırakabilirler. Ancak hiçbir zaman Filistinlileri teslim almaya, bölgedeki Amerikan egemenliğine itaat etmeye zorlayamayacaklar” diye konuştu.

Filistin mücadelesinin bu konuda ortak bir tutum sergilediğini ifade eden Şaas, “Filistin siyasi güçlerinin tümü bu konuda birleşik ve açık bir tutum ortaya koydu. Bu adımın El Fetih, Hamas ve FKÖ arasında görüş birliğini ve Gazze Şeridi’yle Batı Şeria birlikteliğini yeniden tesis etmemize yardımcı olacağını umuyorum” dedi.