Filistin Ulusal İnisiyatifi Genel Sekreteri Mustafa Barghouti, Filistin halkı için artık hedefin sadece Batı Şeria ve Gazze’de işgali sonlandırmak değil, aynı zamanda yasadışı yerleşimci kolonyal sistemi ve İsrail’in yarattığı apartheid rejimini sonlandırmak olduğunu söyledi.

Filistin Ulusal İnisiyatifi Genel Sekreteri: Filistin halkının hedefi, İsrail’in apartheid rejimini sonlandırmak

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mustafa Barghouti, Jacobin dergisine verdiği röportajda, İsrail devletinin yaptıklarıyla Yahudi halkını bir tutmadıklarını belirtti .Barghouti, ilerici Yahudilerle çalışmak istediklerini de belirtti.

BOYKOT VE YAPTIRIMLAR SÜRMELİ

Jacobin’den Leena Dallasheh’in sorularını yanıtlayan Barghouti, sunduğu politik stratejinin 6 unsuru olduğunu belirterek, barışçıl bir halk direnişinin stratejinin ilk ayağı olduğunu söyledi. İkinci olarak, İsrail’e yönelik yerel ve uluslararası düzeyde uygulanması gereken boykot, yaptırım, tecrit politikalarıyla sürecin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Filistin halkının metanetiyle ulusal birlik liderliğinin bütünleşmesi gerektiğini, bununla da diasporada, İsrail’de ve işgal edilmiş topraklardaki Filistinlilerin mücadelesinin birleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

YAHUDİLERLE İŞ BİRLİĞİ

Barghouti son olarak, tüm dünyada İsrail’in işgal ve apartheid politikalarına karşı çıkan ilerici Yahudilerle de çalışmak istediklerini belirterek, “İsrail devletinin yaptıkları Yahudilerin inandığı ahlaki değerlerle çelişiyor” şeklinde konuştu.

Filistin Ulusal İnisiyatifi Genel Sekreteri ve Filistin Tıbbi Yardım Derneği Başkanı Dr. Mustafa Barghouti, Filistin Otoritesi 2005 başkanlık seçimlerinde Mahmut Abbas’a karşı aday olmuş ancak kaybetmişti. Barghouti, 2007’deki kısa süreli Filistin birlik hükümetinde Bilişim Bakanı ve Filistin Yasama Konseyi üyesi olarak görev yaptı