İKSV tarafından 17. kez düzenlenen sinema etkinliği Filmekimi biletleri 29 Eylül Cumartesi günü satışa çıkıyor

filmekimi biletleri 29 Eylül'de satışa çıkıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17. kez düzenlenen, sonbaharın en parlak sinema etkinliği Filmekimi, Ekim ayında İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’de de sinemaseverlerle buluşacak 17. Filmekimi’nin biletleri 29 Eylül Cumartesi günü satışa çıkıyor. Sinemaseverlerin merakla beklediği Filmekimi’nin biletleri İstanbul’da, 29 Eylül Cumartesi 10.30’da Beyoğlu Atlas, Kadıköy Rexx sinemalarına açılacak gişelerden ve Biletix satış kanalları (biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi, satış noktaları) üzerinden satışa sunulacak. Ankara ve İzmir’de bilet satışları 29 Eylül’den itibaren Biletix satış kanalları (biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi, satış noktaları) üzerinden ve etkinlik tarihinden bir gün önce sinema gişelerinden yapılacak.

Filmekimi, 5-14 Ekimtarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla başlayarak, 12-16 Ekim’de Ankara’da, 19-23 Ekim’de iseİzmir’de sinemaseverlerle buluşacak.

Açılış filmi: Bir Yıldız Doğuyor

Sinemanın en sevilen aşk hikâyelerinden biri, bu kez en parlak Hollywood yıldızlarından Bradley Cooper’ın yönetmenliğiyle başrolünü üstlendiği, Lady Gaga’nın ise ilk büyük Hollywood rolünde oynadığı bir filmle beyazperdeye dönüyor. Bir Yıldız Doğuyor / A Star is Born’un sönmeye yakın yıldızı Jackson Maine, şöhretten bunalmış, teselliyi içkide arayan bir rock efsanesidir. Jackson, bir barda rast geldiği amatör şarkıcı Ally’nin sesine hayran kalır ve onu şöhretin basamaklarına çıkarır. Hangover serisi ve Silver Linings Playbook / Umut Işığım gibi filmlerde rol alan Bradley Cooper’ın bu ilk yönetmenlik denemesinde American Horror Story Apocalypse’teki başrolüyle kameraya iyice alışan Lady Gaga, filmin 1976 çekiminde Barbra Streisand’in canlandırdığı şarkıcı adayı rolünü büyük bir başarı ve yıldız ışığıyla üstleniyor. Bir Yıldız Doğuyor Filmekimi’nin açılış filmi olarak tek bir kez gösteriliyor.

Filmekimi’nin Oscar adayları

Yılın izleyiciler tarafından en çok beklenen filmlerinin başında gelen Hirokazu Koreeda’nın Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan yeni filmi, Japonya’nın Oscar adayı Arakçılar / Shoplifters, bu yıl Cannes’dan en iyi ilk filme verilen Altın Kamera dahil üç ödülle ayrılan ve Belçika’nın Oscar adayı olan Lukas Dhont imzalı Kız / Girl, kült yazar Haruki Murakami’nin öyküsünden sinemaya uyarlanan ve Cannes’da FIPRESCI ödülünü alan Güney Kore Oscar adayı Şüphe / Burning de Filmekimi’nde izleyiciyle buluşuyor.

Ödüllü filmler

Filmekimi programı, saygın festivallerde ödüller almış filmleri izleyiciyle buluşturuyor. Efsane yönetmen Jean-Luc Godard’ın dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da ilk kez verilen Özel Altın Palmiye’yi kazanan yeni filmi İmgeler Ve Sözcükler / The Image Book, Yorgos Lanthimos’un Venedik’te Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan son filmi Sarayın Gözdesi / The Favourite, Nadine Labaki’nin Cannes Jüri Ödüllü filmi Capharnaüm, ödüle doymayan Pawel Pawlikowski’ye bu kez Cannes’da En İyi Yönetmen ödülü kazandıran müzik dolu filmi Soğuk Savaş / Cold War, İtalyan sinemasının yükselen yeteneklerinden Alice Rohrwacher’in son filmi, Cannes Film Festivali’nden En İyi Senaryo Ödülü’yle dönen Mutlu Lazzaro / Lazzaro Felice, Gaspar Noé’nin yine tartışmalar yaratarak Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünün en iyi filmi seçilen son filmi Climax, Alonso Ruizpalacios’un Berlin Film Festivali’nden En İyi Senaryo ödülüyle dönen filmi Müze / Museo Filmekimi'nde gösterimde olacak.