Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarına yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle hedef gösterilerek tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, cezaevinden mesaj gönderdi. Bilimsel çalışmasını tamamlayamadan tutuklandığını belirten Fincancı, cezaevinde tamamlayıp kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Fincancı: Bilimsel çalışmamı tamamlayıp sizlerle paylaşacağım

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’ta kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaların araştırılması gerektiğini söyledikten sonra iktidar tarafından hedef gösterilerek tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, cezaevinden bir mesaj gönderdi.

Fincancı'nın mesajı TTB tarafından paylaşıldı.

Mesajında "Bilimsel değerlendirme uygulamamızla ilgili algoritmayı da içeren bir ayrıntılı bilgilendirme hazırlığı içindeyken ne yazık ki tamamlayamadan gözaltı ve tutukluluk süreciyle karşılaştım" diyen Fincancı, "Bu bilimsel çalışmayı tamamlayabilmek için var olan BM kılavuzları ve bilimsel kaynakları meslektaşlarımdan istedim. Gelir gelmez bu çalışmayı tamamlayıp sizlerle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Fincancı, "Hakikatin izini sürmenin yollarına ışık tutacak böylesi bir algoritmanın gelecekte de bizler gibi hakikat peşinde suçlulaştırılılanlara katkım olacağını umuyorum. Beni izlemeye devam edin" dedi.