Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın hedef gösterilerek gözaltına alınmasının ardından düzenlenen eylemi takip ederken polis tarafından darp edilen Evrensel gazetesi muhabiri Eylem Nazlıer, "Yapılan muameleyi, insanlık dışı uygulamayı çekmemiz istenmiyor. Kamuoyunun görmesini, duymasını istemiyorlar. Bu yüzden de ilk biz engelleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Fincancı için yapılan eylemde darp edilen gazeteci Nazlıer: İnsanlık dışı uygulamayı çekmemiz istenmiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması için Kadıköy'de düzenlenen eylemi takip etmek isterken polis tarafından darp edilen Evrensel gazetesi muhabiri Eylem Nazlıer, yaşadıklarını anlattı.

Boğazı sıkılan, telefonun ve basın kartına el konulan Nazlıer, Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada “İlk defa bu şiddete maruz kalmadım, daha öncede yaşadım. Ama bu şiddet bu günlerde artmaya başladı. Biz gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Polis müdahalesi sırasında arada kaldığını ve apartman boşluğuna geçerek görüntü çekmeye başladığını söyleyen Nazlıer, "Beni biraz geç fark ettiler. Fark ettiklerinde de çok sert bir müdahaleye maruz kaldım. Kollarımda çekiştirmeye başladılar. O sırada kadın bir polis telefonuma ve basın kartıma el koydu. Bir taraftan da boğazımı sıktı. ‘Gazeteciyim’ dememe rağmen gözaltı yapmaya çalıştı. Savaş alanı gibiydi ortalık. Boğazımı sıktığında nefessiz kalabilirdim. Yapmak istediği de oydu. Çünkü düşmanca bir tavır içindeydi"

'BU GAZETECİ GÖRÜNTÜ ÇEKİYOR'

O sırada polisin, amiri konumundaki bir polise “Bu gazeteci görüntü çekiyor” dediğini aktaran Nazlıer, “Gazetecinin görevi nedir onu bile bilmiyorlar” dedi.

Son dönemde sahada çalışan gazeteciler üzerindeki baskının giderek ağırlaştığını vurgulayan Eylem Nazlıer şöyle devam etti:

“Görüntü çekmemize izin vermiyorlar, alanda ilk bize müdahale ediliyor. Suç işlediklerinin farkındalar. Bu yüzden biz gazetecilere bu kadar baskı uyguluyorlar. İlk defa bu şiddete maruz kalmadım. Daha öncede yaşadım. Ama bu şiddet, bu günlerde artmaya başladı. Biz gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Halkın haber alma hakkını savunmaya ve halka gerçekleri ulaştırmaya devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun gerçekleri görünür kılmayı sürdüreceğiz"