Türk Tabipleri Birliği, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Şebnem Korur Fincancı'nın ifade sürecini takip etmek üzere adliyeye giden Merkez Konseyi üyelerinin darp edildiği anlara ilişkin bir video paylaştı. Videoda "Şebnem hocamızı yalnız bırakmayacağımızı yineliyoruz ifadelerine yer verildi. Haber takibi yapmak isteyen gazeteciler de "Talimat bu yönde" denilerek Ankara Adliyesi'ne alınmadı.

Fincancı'nın ifade sürecini takip etmek isteyen TTB üyeleri darp edildi

Türk Tabipleri Birliği, (TTB) iktidar tarafından hedef gösterildikten sonra İstanbul'da gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın ifade sürecini takip etmek üzere adliyeye giden Merkez Konseyi üyeleri ile emek-meslek örgütleri temsilcilerinin darp edildiği anlara ilişkin bir video paylaştı.

Videoda, ifade sürecini takip etmek isteyenlerin gerekçe gösterilmeden binaya alınmadıkları bildirilirken saldırı kınandı.

Ankara Adliyesi'ne girişlerine izin verilmeyen Merkez Konsey üyeleri ve emek-meslek örgütü temsilcileri, sürüklenerek ve iteklenerek dışarı çıkarıldı. Temsilciler, “Şebnem Hoca yalnız değildir”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın ifade sürecini takip etmek üzere adliyeye gelen Merkez Konseyi üyelerimiz ve emek-meslek örgütlerinin temsilcileri, darp edilerek ve gerekçe gösterilmeksizin binaya alınmadı. Saldırıyı kınıyor, Şebnem hocamızı yalnız bırakmayacağımızı yineliyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan gazeteciler de 'Talimat var' denilerek Ankara Adliyesi'ne alınmadı. DİSK Basın İş, "Hangi talimat anayasal güvence altına alınan basın ve çalışma özgürlüğünün üzerindedir?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise polisin gazetecilerin kimliklerini topladığını açıkladı. TGS'den yapılan açıklamada "Bugün Ankara Adliyesi'ne gazetecilerin girmesi yasaklandı. "Talimat var" diyen polis gazetecilerin kimliklerini topladı. Bu engelleme halkın haber alma hakkının ihlalidir. Gazetecilerin habere erişiminin engellenmesini kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'ye yönelik kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılması gerektiğini dile getirmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilmişti.

Dün evinden gözaltına alınan Fincancı'nın emniyetteki işlemlerinin sona erdiği ve adliyeye sevk edildiği belirtildi.