Fındığa sahip çıkmak soyguna hayır demek
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

SOL Parti’nin Ordu Fatsa’da gerçekleştireceği Fındık Mitingi için, Fatsa İlçe Örgütü bir çağrı yaptı. Fatsa İlçe örgütü adına söz alan fındık üreticisi Cemil Ceylan, fındıkta yaşanan sömürüye dikkat çekerek tüm Fatsa ve Ordu halkını mitinge davet etti.


İNSANCA YAŞAM İÇİN

Herkesi mitinge çağıran Ceylan, “Artık üretemiyoruz, geçinemiyoruz. Gübreye bir yıl içinde yüzde 300 zam geldi, mazot yüzde 250’in üzerinde zamlandı. Hakkımızı, emeğimizin karşılığını istiyoruz! Hakkımızı almak için, 24 Temmuz’da bu meydanda olacağız. 20 yıllık iktidarları boyunca emekçilere yoksulluktan sefaletten başka kader biçmeyenler bir avuç para babasına saltanat vaat ediyor. Ama artık yeter! Bu saltanata, haramilerin saltanatını yeter diyoruz, insanca yaşama hakkımıza sahip çıkmak için mücadele çağırıyoruz’’ diye konuştu.

TEFECİLER KAZANIYOR

Ceylan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘‘Burada Adapazarı’ndan Rize’ye, Giresun’dan Ordu’ya geçimini fındıktan sağlayan 8 milyon kişiden söz ediyoruz. Görmedikleri, duymadıkları, hesaba katmadıkları milyonlardan söz ediyoruz. Dünyadaki her 4 fındıktan 3’ünü biz üretiyoruz, ama biz kazanmıyoruz. Emperyalist tekel Ferrero kazanıyor, tefeciler kazanıyor. Tüm yurtsever insanlarımıza sesleniyoruz. Bu sadece fındığın değersizleştirilmesi meselesi değil. Fındık değersizleşiyor, toprağımız değersizleştiriliyor. Köylü topraklarından sürülüyor, bu topraklar başta Ferrero olmak üzere tekellerin eline geçiyor. Bir İngiliz şirket siyanürlü maden faaliyetiyle toprağımızı zehirliyor. Adeta topraklarımız işgal altında, emeğimiz, geleceğimiz işgal edilmiş durumda. O yüzden fındığa sahip çıkmak, toprağa sahip çıkmaktır, emeğe sahip çıkmaktır, memlekete sahip çıkmaktır. Gelin arkadaşlar, bu ülkenin yurtsever insanları 24 Temmuz’da Cumhuriyet Meydanı’nda omuz omuza olalım.”