Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Üçpınar köyünde, maden ocağına karşı direnen 15 yurttaşın  ‘mala zarar verme, kanunlara uymama, tahrik ve görevi yaptırmama’ suçlarından yargılandığı davada beraat kararı verildi.

Fındık bahçeleri için direnenler kazandı

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Üçpınar köyünde, maden ocağına karşı direnen halk kazandı.

2 yıl önce Planson İmar Planlama Sondajcılık tarafından fındık bahçelerinin bulunduğu alanda yapılmak istenen sondaj çalışmalarına karşı direnen bölge halkına açılan davanın karar duruşması dün görüldü. 15 yurttaşın ‘mala zarar verme, kanunlara uymama, tahrik ve görevi yaptırmama’ suçlarından yargılandığı davada beraat kararı verildi.

Mahkeme sonrası konuşan davanın avukatlarından Nur Hilal Gündüz, bir yılı aşkın süren davada adaletin tecelli etmesine çok sevindiklerini ifade etti.

Gündüz, şöyle konuştu: “Son duruşmada mütalaada ceza verilmesini istemişti savıcı ama mahkeme sonunda kararını tüm sanıklar için ayrı ayrı bütün suçlardan beraatine karar verdi. Gerçekten mutluyuz, Üçpınar için çok mutluyum. Ama benim asıl mutlu olduğum şey adaletin gerçekten tecelli ediyor olması. Bunun Türk adaleti karşısında görülmüş olması, haklılığı ispat edilmiş olması, bizim yargıya olan inancımızı daha da arttırdı.”

findik-bahceleri-icin-direnenler-kazandi-994860-1.

findik-bahceleri-icin-direnenler-kazandi-994861-1.