Fındıklı'da yapımı planlanan HES projesi için bölgeye gelen şirket yetkilileri, bölge halkı ile tartıştı. Çıkan tartışma sonucu aralarında SOL Partili Behçet Ertaş'ın da aralarında olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Fındıklı'da HES projesine karşı mücadele eden 4 yurttaş gözaltına alındı

HABER MERKEZİ

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yapımı planlanan Hidroelektrik Santral (HES) projesi için bölgeye gelen şirket yetkilileri, bölge halkı ile tartıştı. Çıkan tartışma sonucunda, HES'e karşı mücadele eden SOL Partili Behçet Ertaş'ın da aralarında olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 3'ünün savcılık ifadelerinin alındığı, bir kişinin ifade işleminin ise sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan 4 ismin gün içinde Pazar Adliyesi'nde duruşmaya çıkarılması bekleniyor.

ŞİRKET YETKİLİLERİ BÖLGE HALKINI TEHDİT ETMİŞ

Öte yandna geçtiğimiz haftalarda bölgede ölçüm yapmaya gelen şirket çalışanlarının köyden uzaklaştırıldığı bilgisini veren bölge halkı, şirket yetkililerinin kendilerini “Sizi trabzonda görürsek öldürürüz” diyerek bizi tehdit ettiğini aktardı.

Dün yine köye gelen şirket yetkililerinin güvelik güçlerince korunmaya alındığını kaydeden bölge halkı,
Köyümüzde bizi tehdit edenler korunurken, çalışanları durdurduğumuz için biz gözaltına alındık. Elimizde tüm görüntülerin olmasına rağmen yalan beyanlarla 4 kişi gözaltına alındı.Değişen hiç bir şey yok, talancılar korunuyor, savunucular yalanlarla suçlanıyor" ifadeleriyle yaşanan duruma tepki gösterdi.

Bölge halkı Fındıklı ilçesi Arılı Vadisi'nde hazırlanan 24 ayrı HES projesine karşı 13 yıldan bu yana mücadele veriyor.

Fotoğraf: Arşiv