Fındıklı'da Birol Topaoğlu, Hülya Polat, Korhan Özyıldız, Selçuk Balcı gibi çok sayıda sanatçı meci usulü çay topladı.

Fındıklı'da sanatçılar 'meci' usulü çay topladı

Fındıklı'da halk 'meci' usulüyle ikinci çayı toplamaya başladı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'nun yanı sıra Birol Topaoğlu, Hülya Polat, Korhan Özyıldız, Selçuk Balcı gibi çok sayıda Karadenizli sanatçı da şarkılar söyleyerek çay topladı. Çervatoğlu, ikinci çaydan elde ettikleri gelirle inşa ettikleri sokak hayvanları yaşam ve rehabilitasyon merkezinde kullanılacağını söyledi.

Bir vatandaşın gelirini Fındıklı Belediyesine bağışladığı çay bahçesinde Fındıklı halkı ve Karadenizli sanatçılar şarkılar söyleyerek 'meci' uslulüyle çay topladı.

ANKA'ya konuşan Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, "Fındıklı halkına yaptığımız bir çağrı vardı, meci yani. Meci kimseyi ötekileştirmeden, yardıma ihtiyacı olana karşılık beklemeden omuzdaşı olabilmektir. Bugün Fındıklı Belediyesi olarak, bize bir abimiz buranın gelirini bağışlamıştı. Biz de halkımıza çağrı yaptık. Bu çağrıya Fındıklı halkı ve sanatçı dostlarımız karşılık verdi. Oce Yaşam Derneği, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Başkanımız (Seyit Aslan) karşılık verdi. Fındıklı halkıyla birlikte burada çay topluyoruz. Bu çaydan elde ettiğimiz gelirle, sokak hayvanları için yaşam ve rehabilitasyon merkezi inşa ediyoruz, orada kullanacağız” dedi.

Çervatoğlu, amaçlarının geçmişte var olan dayanışma ruhunu, geleneğini, gelecek kuşağa aktarmak olduğunu belirterek, “Gençlerimize ‘meci’ kültürünü aşılamak istiyoruz. Halkçı ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla bugünü değerlendirip yarının özgürleşmesi, eşit ve özgür bir ülkede yaşamak için mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

İkinci çayı toplayan Fındıklı Belediyesi, Mayıs ayında 5 bin 770 kilogram topladığı ilk çaydan 20 bin 195 TL gelir elde etmişti. Bir yıl içerisinde bir bahçeden üç kez çay alınabiliyor.

Meci usulüyle çay toplamaya katılan Karadenizli sanatçılar şöyle:

Birol Topaloplu, Korhan Özyıldız, Hülya Polat, Selçuk Balcı, Aydoğan Topal, Tanju Topal, Yusuf Aydın, Altan Civelet, Selim Tarım, Tolga Kurdoğlu.