25 yıllın ardından %60 oy ile CHP yönetimine geçen Fındıklı Belediyesi'ne yönelik karalama kampanyaları artıyor. Fındıklı halkı, "İrademize sahip çıkıyoruz" diyerek belediye önünde toplandı ve açılan soruşturmalara tepki gösterdi

Fındıklı halkı iradesine sahip çıkıyor

HABER MERKEZİ

Uzun yıllar AKP'nin yönetiminde olan ancak 25 yıl sonra 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP yönetimine geçen Fındıklı Belediyesi'ne yönelik yapılan karalamalara karşı halk tepki gösterdi.

Halkçı bir belediye anlayışıyla yönetime geldiğinden beri, Fındıklı halkı ile birlikçe birçok başarılı çalışmaya imza atan belediye başkanı Ercüment Çervatoğlu'na açılan soruşturmalar nedeniyle Fındıklı halkı bugün saat 11:00'de belediye binası önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP ilçe yönetimi tarafından yapılan okunan, "Bugünlerde bizler, hem pandemi ile hem de ekonomik zorluklarla mücadele ederken; siyasi iktidar ülke genelinde partimizle ve seçilmiş belediyelerimizle uğraşmayı alışkanlık haline getirmiş durumdadır. Her gün bu ülkede hak, hukuk, adalet için tüm kadroları ile canhıraş çalışan partimize ve belediyelerimize dair haksız ithamlar yer almaktadır" ifadelerine yer verildi.

Bir yıl geçmesine rağmen "seçim sonuçlarını kabullenemeyenlerin, CHP'li belediyelerin halkla birlikte yürüttüğü çalışmaları karaladığı, yalanlar ve iftiralar üretmeye çalıştığı" belirtilen açıklamada, Fındıklı Belediyesi'nin halka rağmen değil; halkla birlikte yoksulluklara ve yolsuzluklara karşı şeffaf, katılımcı, toplumcu belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için uzun bir yola çıktığının altı çizildi.

'MECİYİ BÜYÜTECEĞİZ'*

"Halkımızın içinde, halkımızın dertlerine derman olan bir anlayışın temsilcileriyiz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fındıklı belediyesinin CHP ve Millet İttifakına geçmesiyle birlikte ilçedeki değişimi ve yatırımları görmemek için kör olmak gerekir. Tüm çalışmalar sadece partimizin katılımı ile değil, halkımızın katılımıyla, MECİ ile yapılmaktadır.

Yıllardır hizmet anlayışı, kişisel menfaat ilişkisi kurmak olanlara inat; belediye başkanımız ve ekibinin çalışması ayrımsız, siyasi parti gözetmeksizin, ötekileştirmeden, demokrasiyi işleterek, ortak akılla nasıl iş üretildiğini göstermektedir. Partimiz ve belediyemiz, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyen, kimlik siyasetinden uzak, inançlar üzerinden siyaset yapmama duruşunda ve kararlılığındadır."

findikli-halki-iradesine-sahip-cikiyor-744346-1.

Açıklamada, "Fındıklı halkı bu yalanları boşa çıkaracaktır" vurgusu yapıldı.

'SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ'

"Fındıklımızın sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Sorunların üstesinden gelebilmek için dayanışmaya omuz vereceğiz. Fındıklı bizim yaşam alanımızdır. Fındıklıda yaşayan herkes de yaşadığı alana sahip çıkacaktır. Dayanışmamızı halk katılımıyla büyüteceğiz ve tüm Fındıklı Halkı olarak başarıya ulaşacağız" denilen açıklama şu ifadelerle sonlandırıldı:

"Yerel Demokrasinin güçlenmesi için siyasi parti ayrımı yapmadan, halkın iradesine sahip çıkacağız. Bunu yapabilmenin yolu da cesaretten geçer. Fındıklı Halkı teslimiyetçi olmayacaktır. İftiralarla ve yalanlarla çalışmalarımızın halka ulaşması engellenemeyecektir. Fındıklı Halkı daha da kenetlenerek yatırımların yapılmasına destek verecektir. Kış, baharın gelişini nasıl durduramazsa; tarihin akışını da iftiralar ve yalanlar engelleyemez. Halkımızın yanında yer alarak her şeyin çok güzel olacağı yarınları yaratacağız.

Buradan tüm Fındıklı halkına sesleniyoruz: "Farkındayız ve izliyoruz". Hiç kimse Fındıklı Belediyesinin, Fındıklı halkına hizmet etmesinin önüne geçemeyecektir. Buna asla izin vermeyeceğiz."

findikli-halki-iradesine-sahip-cikiyor-744357-1.


*Meci: Lazca imece, dayanışma ile yapılan iş anlamına gelen kelime