34 yaşındaki Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, partisi Sosyal Demokrat Parti’nin kongresinde konuştu. Başbakan Main, günlük mesai süresini sekiz saatten aşağı çekmeleri gerektiğini anlattı. Başbakan, “Ülkemizde çalışma saatlerini kısaltarak Finlandiyalı işçilerin daha iyi bir çalışma hayatına sahip olması konusunda net bir vizyon belirleyip, somut adımlar atmalıyız” ifadelerini kullandı.

Finlandiya Başbakanı Marin: Çalışma saatlerini kısaltmalıyız


Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Sosyal Demokrat Parti'nin kongresinde konuşma yaptı.

Reuters'ta yer alan habere göre Başbakan Marin, günlük sekiz saatlik mesaiyi kısaltmaları gerektiğini söyledi. Marin, artan üretkenlikle bunun dengeleneceğini söyledi.

Sanna Marin yaptığı konuşmada, “Ülkemizde çalışma saatlerini kısaltarak Finlandiyalı işçilerin daha iyi bir çalışma hayatına sahip olması konusunda net bir vizyon belirleyip, somut adımlar atmalıyız. Sekiz saat gerçekten nihai doğru mudur? İnsanların ailelerine, sevdiklerine, hobilerine ve hayatın diğer yanlarına vakit ayırmalarının hakları olduğunu düşünüyorum. Bu bizim için iş hayatında sonraki adım olacaktır,” ifadelerini kullandı.

34 yaşındaki Marin, dünyanın en genç başbakanlarından biri. Sanna Marin, 2019'un aralık ayında bu görevi üstlendi. Göreve gelir gelmez emekli maaşlarını artırdı. Bir önceki hükümetin hayata geçirdiği harcama kesintilerinin bir bölümünü iptal etti.

Sosyal Demokrat Parti, altı saatlik çalışma günü denemesini kabul etmedi. Ancak parti, Marin'in mesai saatini azaltma ve çalışma hayatında esneklik sağlama hedefini benimsedi. Başbakan Marin, kısa çalışma saatinin üretkenliği artıracağını söylerken, hükümetin istihdam oranını yüzde 73,7'den en az yüzde 75'e çıkarma hedefiyle çelişmediğini dile getirdi.