Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in arkadaşlarıyla katıldığı bir partinin görüntüleri internete sızdırıldı. Kimi kesimlerin hedef aldığı 36 yaşındaki Başbakan, “Dans edip şarkı söyleyerek kutlama yaptım. Yasa dışı bir şey yapmadım” dedi. Sanna Marin, gizlenecek bir şeyinin olmadığını da vurguladı.

Finlandiya’da Başbakan’ın sızdırılan parti videosu gündem oldu

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in katıldığı bir partide dans ederken çekilen görüntüleri, ülkede kimi kesimlerce eleştiri konusu yapıldı.

Politico sitesinin Finlandiya gazetesi Iltalehti'ye dayandırdığı habere göre, sosyal medyaya sızdırılan videolarda Başbakan Marin, milletvekili Ilmari Nurminen ve medya sunucusu Tinni Wikström dahil Finli ünlü simalarla eğlenirken görülüyor.

Başbakan Marin'in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabında, Marin'i ‘uyuşturucu testi yaptırmaya’ ve ‘sonuçları halka açıklamaya’ çağırdı. Karna, “Halkın, bunu başbakanlarından beklemeye hakkı var" ifadesini kullandı.

Başbakan Marin ise düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu kullandığına dair iddiaları reddetti ve gizlenecek bir şeyinin olmadığını vurguladı.

Marin, “Dans edip şarkı söyleyerek kutlama yaptım. Yasa dışı bir şey yapmadım” diye konuştu.

Finlandiya Başbakanı ayrıca görüntülerin sızdırılmasına ilişkin “Videolar özel bir etkinlikte çekildiği için yayımlanmayacaklarına güvendim. Yayımlanmış olmaları kötü hissettiriyor” dedi.

Sızdırılan görüntüler, sosyal medyada da tartışıldı. Bazıları Marin'in ‘sorumsuzca davrandığını’ öne sürerken, kimileri ise 36 yaşındaki başbakanın ‘popülerliğini artırdığını’ dile getirdi.