Finlandiya, 30 Eylül itibarıyla sınırlarını Rus turistlere kapatacağını duyurdu. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusların ülkeye girişinin Finlandiya'nın uluslararası ilişkilerini tehlikeye attığını öne sürdü.

Finlandiya, sınırlarını Rus turistlere kapatma kararı aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'da kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından çok sayıda Rus ülkeyi terk etmeye başladı.

Rusya vatandaşlarının gittiği ülkelerden biri olan Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusların ülkeye girişinin artık Finlandiya'nın uluslararası ilişkilerini tehlikeye attığını öne sürdü.

Haavisto, 30 Eylül itibariyla Rusların ülkeye girişinin yasaklanacağını söyledi.

Haavisto aile ziyaretlerinin yanı sıra iş ve eğitim amaçlı girişlere de izin verileceğini söyleyerek, "Karar, Rus turistlerin ülkeye girişinin tamamen engellenmesini amaçlıyor" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, geçtiğimiz hafta Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildiğini duyurmuş, 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını söylemişti. Ukrayna'da Donbas, Herson ve Zaporijya’daki kontrolün tam sağlanması için kısmi seferberlik ilan edildiğine dikkat çeken Şoygu, cephe hattının 1000 kilometreden fazla olduğunu, böylece bu hattın gerisinde ve hat boyunca güvenliğin güçlendirileceğini bildirmişti.

İHA