Fırat Elma'nın babası: Polis öldürüp terörist damgası vurdu

Esenler'de, dün akşam eylem yapan bir gruba polis saldırmış ve çıkan çatışma sonucu Fırat Elma isimli genç yaşamını yitirmişti. Yaşamını yitiren gencin babası İkram Elma, oğlunun eylemle bir ilgisinin olmadığını ifade ederek " Benim oğlum terörist değil, bir vatandaş. Vatandaş olarak öldürmüşler, terörist damgası vuruyorlar." Duyduğumuz kadarıyla olaylar çıkmış, molotof falan atmışlar. Öyle bir şey yok. Sıkmışlar, öldürmüşler, bir terörist ölü olarak ele geçirildi demişler haberlerde. 16 yaşındaki bir çocuk. Oğlum böyle gösterilere katılmaz.” dedi.

Emre Uğurgöl ise gece boyunca olayla ilgili bilgi almaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: 16 yaşında bir çocuk nasıl terörist olabilir? Sonuçta çocuk. Henüz reşit bile değil. Hemen böyle damgalamak bu kadar mı kolay? Öldürüldüyse tamam terörist. Çocuktan terörist mi olur? Molotof atmış. Molotof atmışsa yakalayabiliyorsan yakala. Yakın mesafede niye kurşun sıkıyorsun? Cezası neyse ver. 10 sene mi 20 sene mi ver. Varsa bir suçu cezasını çeksin. Ama en ufak bir suçun karşılığı ölümse, insanlığımızdan payımıza düşeni herkes bir zahmet alsın.”

Cihan'da yer alan habere göre, ailenin işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeyi uçakla Diyarbakır'a, oradan da toprağa vermek için Bismil ilçesine götüreceği öğrenildi.