Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ve TÜGVA'ya yakınlığıyla bilinen Eğitime Destek Platformu isimli kuruluş, Elazığ Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Fırat Fest'i hedef gösterdi. Gül, festival ile ilgili "LGBT etkinliklerini çağrıştırıyor" ifadelerini kullanarak LGBTİ+ları da hedefine aldı.

Fırat Fest hedef gösterildi: LGBT etkinliklerini çağrıştırıyor

Art arda gelen konser ve etkinlik yasaklarının ardından üniversite festivalleri de hedef gösterilmeye başlandı.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ve Eğitime Destek Platformu kuruluşu, Fırat Üniversitesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen ve 20 gün boyunca çeşitli etkinliklerin içerisinde olduğu Fırat Fest kapsamındaki Color Fest etkinliğini hedef aldı.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda LGBTİ+ları hedefine alarak "LGBT etkinliklerini çağrıştıran ve neye hizmet ettiği belli olmayan "Color Fest" etkinliğine ev sahipliği yapan Fırat Üniversitesi yetkililerine sesleniyorum: Başınız göğe erdi mi? Oldu olacak bir de LGBT "Onur Yürüyüşü' düzenleyin..." ifadelerini kullandı.

Eğitime Destek Platformu isimli kuruluş tarafından yapılan açıklamada ise festivali düzenleyenler hakkında işlem yapılması gerektiğini ifade edildi.

Yapılan açıklamada;" İlimizin gözbebeği ve Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Fırat Üniversitesi'de festival adı altında gerçekleştirilen şenliklerde yaşanan istenmeyen görüntüler herkes gibi bizleri de müteessir etmiştir. Üniversitemizin bilim ve teknoloji üretimi ile gündeme gelmesi gereken ismi maalesef tarihimizde ve kültürümüzde yeri olmayan uygunsuz eğlence görüntüleri ve batı özentisi eğlence tarzı ile gündeme gelmesi şehrimize ve üniversitemize yakışmamıştır. Ne tarihimizde, ne dinimizde ne de geleneklerimizde böyle bir eğlence tarzı yoktur. Konunun üniversite yönetimi tarafından ivedilikle değerlendirileceği ve sorumluluğu olan kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağına olan inancımız tamdır." ifadelerine yer verildi.