Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüsle mücadele kapsamında açıklamalarda bulundu. Salgın sürecinde fırsatçılık yaptığı tespit edilen firmalarla ilgili de konuşan Varank bu firmaların Bakanlık desteklerinden yararlanamayacağını söyledi

'Fırsatçıların canını yakacağız'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs tedbirlerine yönelik açıklamalarda açıklamalarda bulundu.

Fırsatçılık yaptığı tespit edilen firmaların sonra hiçbir şekilde Bakanlık desteklerinden yararlanamayacağını ifade eden Varank, "Bu süreçte kamu vicdanını derinden yaralayan fırsatçıların olduğunu da maalesef gördük. Çok açık söylüyorum bu fırsatçıların canlarını yakacağız" dedi.

Varank’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'TEŞHİS VE TEDAVİ UYGULAMALARINA DESTEK VERECEĞİZ'

"COVID-19’un teşhis ve tedavisinde kullanılacak ürünlere, ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlara, hastalığın önlenmesinde etkili koruyucu ürünleri geliştiren Ar-Ge projelerine, salgının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamalarına hızlıca destek vereceğiz."

'BİLİM İNSANLARIMIZ AŞI İÇİN ÇALIŞIYOR'

"Tübitak MAM, Ege, Acıbadem, Ankara, Selçuk, Bilkent, Boğaziçi, Medipol ve İstanbul Üniversitleri ile İzmir Biyoteknoloji ve Gen Enstitüsü’den bilim insanlarımız, COVİD-19 platformu koordinasyonunda aşı ve ilaç geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor."

'SOLUNUM CİHAZI ÜRETİMİ YAPACAĞIZ'

”Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'deki Ar-Ge projelerine, teknoparklara destek veren bir bakanlık. Biz Türkiye'de hem profesyonel solunum cihazı hem de ev tipi cihazlar üreten firmalarımız olduğunu gördük. Şu anda güzel bir oluşum gelişti. Biz bu girişimlerle bu olaya katkı sağlamak isteyen üreticilerimizi buluşturduk. Sağlık Bakanlığımız 5 bin adetlik bir sipariş verdi. Seri üretime geçmeyen bu cihazları hızlıca üretmek için yola koyulduk. Seri üretimle teslimatını Sağlık Bakanlığımıza yapacağız” dedi.

'YAŞLILARA KOLONYA VE MASKE DAĞITACAĞIZ'

”İlk ürünler teslim edilmeye başladı. Elini taşın altına koyan firmalarımız oldu. Büyük bir organizasyonla valilerimizin başkanlığında İstanbul ve Ankara'da bunların dağıtımına başlamayı düşünüyoruz.”

DHA