Haftanın en itibarlı eşleşmesi Dolmabahçe’de yağmur altında başladı. Cenk Tosun’un her yıl yüksek performansla sezona başlayıp, formunu kaybetmediği halde formayı o sezon kiralanan forvete devretmesini Cenk’in kendisi dahi kabullenmiş görünüyor. Haftanın en itibarlı eşleşmesine Şenol Güneş forvette Negredo’yu tercih etmiş, Quresma’nın yokluğuna Lens, Atiba – Oğuzhan ikilisinin yerine ise Tolgay ve Medel sahada yerini almıştı. Pepe’nin partneri beklendiği gibi Tosic olurken savunmanın sağı Necip’e emanet edilmişti. Beşiktaş zorunlu değişiklikler sebebiyle orta saha hakimiyeti ve sağ kanadın kullanımı konularında sezonun gerisinde kalıyordu.

Buna paralel böyle maçlarda sürpriz yapmayı seven Ersun Yanal’ın ilginç tercihleri Beşiktaş’a göbekten atağa çıktığında tehlike yaratabileceği bir ortam sağlıyordu. Nitekim Beşiktaş’ın ve maçın ilk golü Talisca ve Babel’in doğru koşuları ezber bozan paslaşmaları sonucu göbekten geldi. Trabzon cevabı ise gecikmedi. Zira Atiba’nın eksikliğinde Beşiktaş sadece bloklar arası bağlantı sorunu yaşamıyor, aynı zamanda kendi ceza sahası çevresinde rakibine fazlasıyla alan ve dolayısıyla fırsat tanıyordu.

Şenol Güneş maçı tribünde izliyor olmanın avantajıyla doğru bir değişiklik yapıyor ve Medel’in yerine Gökhan Gönül’ü oyuna alıyordu. Güneş bu değişikle hem Necip’i Atiba’nın yerine kaydırarak o bölgedeki aksaklığı gidermeyi hem de çalışmayan sağ kanadı çalışır hale getirmeyi amaçlanıştı. Oynanan oyundan memnun olan Ersun Yanal ise müdahale gereği görmemişti. İkinci yarının ilk çeyreğinde skoru değiştirme potansiyeli gösteren taraf Trabzon’du. O sebeple Şenol Güneş bir değişiklik daha yapmaya karar vermişti. Cenk Tosun oyuna girmek için kenarı geldiğinde oyundan alınanın Negredo değil de maça iyi başlayan ancak Trabzon’un sert oyunu sebebiyle oyundan düşen Talisca olacağını bekliyordum. Portekizli yıldız değişikliğin hemen ardından sahada niye kalması gerektiğini ispat edercesine Lens’e gol pasını veriyordu. Beşiktaş yeniden öne geçmiş, hamle sırası Ersun Yanal’a gelmişti. Önce Olcay’ın yerine Castillo 5 dakika sonra da Onazi’nin yerine Yusuf Yazıcı oyuna giriyordu.

Trabzon gol atmak için her yolu denese de gününde olan Fabri’yi geçmeyi başaramıyordu. Yanal son çeyreğe risk alıp Abdülkadir - Rodallega değişikliğiyle giriyor ve 4-4-2’ye yakın bir dizilişe geçiyordu. Kolombiyalı takım arkadaşlarının yapamadığını yapıyor, kafa vuruşuyla Fabri’yi çaresiz bırakıyordu. Golden sonra Trabzon klasik dizilişine geri dönerken kalan 10 dakika da futbolseverlere tempo, bolca pozisyon ve heyecan vaadediyordu. Zira iki takım da artık taktik disiplinden uzaklaşmış, üç puanın peşine düşmüştü. Necip’in yerine Mustafa Pektemek’in oyuna girmesi son bölümde Beşiktaş’ı üçüncü bölgede daha kalabalık ve etkili hale getirmişti. Arkada bırakılan derin boşluklarsa Trabzon’un iştahını kabartıyordu. Kalan kısıtlı sürede taraflar pozisyona girmeyi başarsa da eşitliği bozamıyor ve maç berabere sona eriyordu.