Marmaris’te art arda meydana gelen 2 hortum hasara yol açtı. Meteorolojiden yapılan bir açıklamada ise bugün Marmara Bölgesi’nde fırtına beklendiği duyuruldu

Fırtına alarmı!

Marmaris’te deniz üzerinde dün iki hortum meydana geldi. Tahribata neden olan hortum, Marmara’yı da etkiledi. Meteoroloji bugün için fıdtına uyarisi yaptı.

Marmaris Yalancı Boğaz’da 10 dakika arayla meydana gelen hortumlar nedeniyle 3’ü yelkenli 5 teknede hasar meydana gelirken, 1 dalış teknesi de battı. Yaralananın olmadığı hortum anları çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. w İlk hortumda, iskele ve karadaki 25’er metrelik 3 yelkenli ile 20 metrelik 2 motoryat devrildi. Marinadaki iskelede demirli çok sayıda teknede ise hasar meydana geldi. İlk hortum etkisini yitirdi. Marina açıklarında, 10 dakika sonra ikinci kez hortum meydana geldi. Bu fırtınada da açıkta demirli ‘Tayvan’ isimli dalış teknesi battı. Teknedeki 3 kişi, marina görevlilerince kurtarıldı. Personelin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Hortum haberinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden de açıklama yapılarak, Marmara Bölgesi’nde bugün fırtına beklendiği duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,

“Marmara’da rüzgarın Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.

Tire’de yağmur ve dolu
İzmir’in Tire ilçesinde ise doluyla birlikte 30 dakika boyunca etkili olan sağanak, zemin kattaki ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı. yağmur sırasında bir otomobilin sel sularıyla sürüklendiği görüldü. Yağmur etkisini yitirirken, ilçede güneş açtı. Belediye ekiplerinin de çalışmasıyla sular tahliye edildi. Tire’nin bazı kesimlerinde 30 dakikayı bulan elektrik kesintisi de oldu.