Fırtına durdurulamıyor

Birkaç gündür sise teslim olan İstanbul’da kritik viraj… Bir tarafta yara sarmak için çimlere ayak basan Beşiktaş, diğer yanda sezona harika başlayıp zirvede şimdilik rahat görünen Trabzonspor… Nefesler tutulmuş, Erkan Damar’ın ilk düdüğü bekleniyor. Maç saatine doğru artan sis, futbol meftunlarına papatya falı baktırıyor.

Ev sahibinde Sergen Yalçın, sakat Batshuayi’nin yokluğunda Güven’i oynatıyor. Alex Texeira-Pjanic-Ghezzal üçlüsü dosta güven, rakibe korku veriyor. Deneyimli hoca Sporting Lizbon karşısında tel tek dökülen Rıdvan’ın yerine sol bekte Umut’u tercih etmiş durumda. Santra öncesinde bordo-mavililerin yedi puan gerisinde yer alan Kartal, taraftarının desteğiyle yeniden uçuşa geçmek istiyor. Olası bir mağlubiyette camiada tatlar iyice kaçacak; Karadeniz ekibiyse milli maç arasına bayağı fiyakalı gidecek…

Savunmada birçok defoyu kapatan Edgar Ie ve deneyimli sağ Bruno Peres’in yokluğunda, sağ bekte eski Beşiktaşlı Dorukhan, stoperde de Hüseyin başlıyor. Bordo-mavililerin savunmasının ev sahibinin usta ayaklarına karşı ne yapacağı özellikle merak ediliyor. Gözler olağan şüpheliler Bakasetas’la Nwakaeme’ye çevrilmişken, Abdullah Avcı ileri uçta Cornelius’un yerine Djaniny’yi tercih etmiş durumda. Bu statta oldukça kötü anıları olan deneyimli hoca, bakalım istediğini alabilecek mi…

Tribünlerin desteğini arkasına alan Kartal, iştahlı başlıyordu. İlk bölümde pozisyon bulmakta zorlanan siyah-beyazlılar, oyunu rakip sahaya yıkmıştı. Paslarla presi kıran bordo-mavililer ise karşı kaleye gitmekte zorlanıyordu.

Sakatlanan Bakasetas, 31’de yerini Siopis’e bırakmıştı. En önemli silahını kaybeden Karadeniz ekibi 38’de tehlikeli geliyor, Nwakaeme’nin şutunu Ersin ayaklarıyla kurtarıyordu. 41’de bu sefer diğer kalede Ghezzal’in nefis gördüğü Larin’e Uğurcan hayır diyordu. Uzatmalarda Beşiktaş kaçırıyor, Trabzonspor ağları havalandırıyordu. Hamsik’in muazzam pasını alan Abdülkadir, köşeyi bulmuştu. Bu golden sonra ikinci yarı sanki her şeye gebeydi…

49’da Güven’in plasesinde Uğurcan başarılıydı. 62’de skor eşitlenmişti. Trabzonspor savunmasının yaptığı akıl almaz hatayı Larin affetmemişti. Trondsen’in geri pası felaketti de Hüseyin pozisyonda uyumuştu!

81’de Ghezzal güzel hareketlerini golle süsleyemiyordu. 87’deki kontrada oyuna sonradan giren Serkan biraz dikkatli olsa, deplasman ekibi öne geçebilirdi. Uzatmaların sonunda gelişen kontrada Cornelius’la Nwakaeme paslaşa paslaşa gidiyor, İskandinav santrfor üç puanı getiriyordu.

Bu skorla Beşiktaş, zirvedeki Trabzonspor’un 10 puan gerisine düştü. Siyah-beyazlıların son dakikalardaki yorgunluğu barizdi. Karadeniz ekibime gelince… Milli araya mutlu gidiyorlar. Sakatlarına rağmen rakiplerine az pozisyon vermeleri takdire şayan. Bakasetas’ı kaybettikleri maçı kazanmasını bildiler. Son düdükten sonra ikinci sarıdan atılan Uğurcan yine kalesinde devleşirken, asıl Avcı’yı tebrik etmek lazım. Deneyimli hoca hiç de sevilmediği stattan şen dönüyor; bordo-mavililer zirvede yalnızları oynuyor!