İkinci yarının en çok puan toplayan takımı olan Trabzonspor evinde Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti ve iyi gidişini sürdürdü

Fırtına engel tanımıyor

Trabzonspor’un yeni yuvasında ilk derbi. Ligin ikinci yarısında kasırga gibi esen Karadeniz Fırtınası, bu sezon taraftarlarını ziyadesiyle üzen Galatasaray’ı ağırlıyor. İki ekip de üç puan için Medical Park Arena’nın çimlerine ayak basıyor.

Santra öncesi kadrolar açıklandığında sarı-kırmızılı taraftarlar kulaklarına inanamıyordu. Teknik direktör Igor Tudor, bu zorlu deplasmana stoper orijinli tek oyuncuyla başlıyordu. Semih’i saymazsak uzun süredir hayal kırıklığı olan Carole ile hayal kırıklığı bile olamayan Cavanda sahadaydı. Linnes forma bulmuş, sakatlıktan dönen Sneijder ilk 11’e geri dönmüş. Hırvat hocanın tercihleri belli ki haftaya damgasını vuracak. Ya kahraman olacak ya da Aslan için yetersiz ilan edilecek!

Ev sahibi cephesinde ileri uçta kimin oynayacağı merak ediliyordu. N’Doye seremonide, Rodallega kulübedeydi. Ersun Yanal orta sahadaki Onazi- Okay- Yusuf üçgenini bozmamış, Olcay ile Castillo’dan yine vazgeçmemiş. Onun savunma beklerinden alacağı katkı bugünkü mücadeleyi kolaylaştırabilir.

Bordo-mavililerin baskısıyla demir aldı mücadele. İstanbul temsilcisi bir türlü oyun kuramıyor, meşin yuvarlak hep ev sahibinde kalıyordu. Dakikalar 23’ü gösterirken, Yanal’ın öğrencileri öndeydi. Kullanılan kornerde Castillo vurmuş, Podolski’nin çizgiden çıkardığı topu N’Doye tamamlamıştı. Gelenek bozulmamış; Galatasaray yine bir duran toptan gol yemişti.

İlk yarının son anlarında Yusuf Yazıcı’nın şutu direkte patlayınca soyunma odasına Fırtına’nın üstünlüğüyle gidiliyordu. İlk 45 dakika oyunun mutlak hâkimi Trabzonspor’du; Tudor’un hamleleri merakla bekleniyordu. Cimbom tarafında birçok şey hiç iyi gitmiyor; Podolski ile Sneijder’in varlıkları sarı-kırmızılılara değil rakiplere güven veriyordu.

49’da fark ikiydi. Ev sahibinin kanatlanmasında önemli rol oynayan Olcay hazırlamış, Yusuf Yazıcı Muslera’yı avlamıştı. Garry Rodriguez ile Josue’nin girmesiyle birlikte Aslan biraz canlanıyordu. Sneijder’in çıkması deplasman ekibine yaramış; 65’te Uğur Demirok ikinci sarıdan atılmıştı. 84’te Josue’nin kaçırdığı Yasin, Sinan’a ‘al da at’ demiş, Almanya’da altyapı eğitimini almış genç futbolcu boş kaleye sol ayağımla vurayım derken çerçeveyi bulamamıştı. Oyuncu herhalde sağ pabucunu eskitmeye kıyamamıştı. Kalan dakikalarda tabela değişmeyince, ev sahibi hak ettiği üç puanı kolay aldı.

Trabzonspor belki 60 dakika Galatasaray’la kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı. Yanal’ın talebelerinin çıkışı süredursun, Tudor’un bir sonraki 11’i merak ediliyor. Takımındaki bazı büyük yıldızlar formayı hiçbir şekilde hak etmiyor.