Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında lider Trabzonspor, ilk yarıda attığı gollerle Atakaş Hatayspor'u 2-0 yendi.

Fırtına kaldığı yerden

Karadeniz’de kritik viraj… Bir yanda zirvede yalnızları oynayan Trabzonspor, diğer yanda üçüncü sırada yer alan Hatayspor… Futbolseverler nefeslerini tutmuş, bu önemli müsabakanın santrasını bekliyor.

Geçen hafta Antalya’da ilk mağlubiyetini alan ev sahibi, seyircisi önünde kazanarak tekrar çıkışa geçmek istiyor. Takımın çilingiri Nwakaeme’nin sakatlığının aranıp aranmayacağı camiada papatya falı baktırıyor. Abdullah Avcı Ganalı kanat oyuncusunun yokluğunda Hamsik’le Bakasetas’a güveniyor. Cornelius ve Djaniny gibi iki gol silahını da aynı anda sahaya süren deneyimli hocanın nasıl bir dizilişle başlayacağı merak ediliyor.

Memleketin sessiz sedasız en çok dikkat çeken teknik direktörlerinden Ömer Erdoğan tarafından çalıştırılan deplasman ekibi, şüphesiz geçen sezona damgasını vuran ekiplerindendi. Önemli futbolcularını kaybettikten sonra yola başka oyuncularla devam eden Akdeniz temsilcisi, ileri uçtaki Diouf’un liderliğinde yine can yakıyor. Orta sahadaki Ruben Ribeiro takımın beyni durumundayken, kanattaki Lobjanidze’nin delifişekliği rakipleri oldukça zorluyor.

Bordo-mavililerin baskısıyla başladı maç. Yaşar Kemal Uğurlu’nun ilk düdüğüyle rakip sahaya yerleşen ev sahibinde Dorukhan uzun bir aradan sonra orta sahada görev yapıyordu. 21’de Bakasetas’ın muazzam pasıyla buluşan Hamsik çaprazdan bitiremiyordu.

firtina-kaldigi-yerden-957121-1.

24’te ev sahibi aradığı golü forvetlerinin ortaklığıyla buluyordu. Cornelius’un kaçırdığı Djaniny, ayağının içiyle enfes vurmuştu. 38’de fark ikiydi! Hız kesmeyen Fırtına’nın organize gelişen akınında, sol bek Denswil’in yerden gönderdiği pası tamamlayan Cornelius’tu. Devrenin özeti netti; maçları kazanırken yer yer performansı göz doldurmayan lider, sonunda şampiyon gibi oynuyordu.

İkinci yarıya hızlı başlayan Hatayspor, Diouf’la gole yaklaşıyor; Uğurcan yine üç direk arasında döktürüyordu. Üstüne daha çok gelen deplasman ekibi karşısında Bakasetas’la Djaniny’yi çıkaran Avcı, Siopis’le Abdülkadir Ömür’ü sahaya sürerek dizginleri yeniden eline alıyordu. Oyuna son bölümde dahil olan Koita da eski günlerini anımsatırken, hakemin son düdüğü ‘üç puan liderin oldu’ diyordu.

Kapalı gişe oynayan Trabzonspor ilk yarıda fırtına gibi esti. Bordo-maviye gönül verenler, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini iple çekecek. Avcı’nın talebeleri ilk 45 dakika bildiğiniz şampiyon gibiydi. Haftaya üçüncü sırada başlayan Hatayspor ise ikinci devre biraz kendine gelse de iş işten geçmişti. Yine de Erdoğan’ın talebelerine dikkat çekmeli; birçoklarını üzebileceklerinin altını çizmeli.

Fırtına geri sayıma geçti mi dersiniz?