Trabzonspor puan kaybetmeye devam ediyor. Evinde Karagümrük'le 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, son dört maçını kazanamadı.

Fırtına kayıplarda

Karadeniz’de kritik viraj.

Bir tarafta şampiyonluk için gün sayan Trabzonspor, diğer yanda gününde oldukça tehlikeli olan VavaCars Fatih Karagümrük…

Ev sahibi üç maçlık galibiyet hasretini dindirmeyi, deplasman ekibi ise lider karşısında sükse yapmayı hedefliyor.Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 13 puan önünde başlayan bordo-mavililerde çilingirlerden Nwakaeme kulübe oturuyor. Hal böyle olunca gözler Visca’yla Hamsik’e çevrilmiş durumda. Abdullah Avcı Ganalı yıldızın kenarda oturturken, Djaniny ve Cornelius’la başlıyor. 34 gündür ligde galibiyete hasret alan Fırtına, bakalım kazanıp rahat bir nefes alacak mı?

İstanbul ekibinin teknik direktörü Volkan Demirel, şüphesiz Trabzon’da puanı almayı hayal ediyor. Genç hoca takımın hücum silahları Karamoah, Ahmed Musa ve Pesic’i aynı anda ilk 11’e koymuş. Orta sahadaki istikrar abidesi Biglia’nin bu oyuncuları ne kadar besleyebileceği merak ediliyor. Bakalım kırmızı-siyahlılar, bayramı geciktirecek mi?

Maç başlar başlamaz Hüseyin’in sakatlanması üzerine Yusuf’u sahaya sürdü Avcı. 18’de Cornelius’un baskısıyla başlayan atakta bir zamanlar Brescia’da takım arkadaşı olan Hamsik’le Viviano kozlarını paylaşıyor, Slovak maestronun şutunu İtalyan file bekçisi iyi çıkarıyordu. Oyun orta sahada kilitleniyor, taraflar ilk 45 dakika boyunca pozisyona girmekte zorlanıyordu. Tam devre böyle bitti derken, uzatmalarda Halil Umut Meler önce penaltı vermiş, ardından VAR yardımıyla pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu söylemişti. Frikiği kullanan Biglia jeneriklik bir gole imzasını atmıştı!

İkinci yarı Cornelius’la Yusuf’un yerine Nwakaeme’yle Abdülkadir oyundaydı. 55’te Nwakaeme’nin “al da at” dediği Peres beş adımdan zoru başarmıştı. Her geçen dakika baskısını artıran bordo-mavililer, 58’de tabelayı eşitlemişti. Hamsik ve Visca gibi ustaların sahne aldığı pozisyonda stoperler paslaşmış; son sözü Vitor Hugo söylemişti.

Ev sahibi yüklenirken, deplasman ekibi de kontraları kovalıyordu. 76’da Vitor Hugo’nun kafası bu sefer direkte patlıyordu. Hemen akabinde Samed Onur’un vuruşunda diğer kale direği gole mani oluyordu. Uzatmalardaki kornerde Burak’ın kafası direkten dönüyor, taraflar yenişemiyordu.

Nisan başında rahat şampiyon olur denen Trabzonspor cepten yemeye devam ediyor. Yine bir yarıyı heba edip geriye düştükten sonra bastırmaları dikkat çekiciydi. Sanki her galibiyet gelmeyen hafta, takım üstündeki baskı katlanıyor. Avcı’nın artık dizginleri eline alması gerekiyor. Karagümrük’e gelince… Biglia’nin şaheser golü dışında, biraz şanslı olsalar kazanabilirlerdi. Demirel’in teknik direktörlük kariyeri oldukça iyi başladı. Tebrik etmek lazım…