Fırtına'nın dönüşü

Kayseri’de kritik dönemeç… Sezona pek istediği gibi başlayamayan son şampiyon Trabzonspor, zorlu deplasmanda. Bir yanda Çağdaş Atan, diğer tarafta Abdullah Avcı. Memleketin ayrı kuşaklarından iki hoca karşı karşıya. Nefesler tutulmuş, iki teknik direktörün çimlerde oynayacağı satranç heyecanla bekleniyor.Ülkece sarsıldığımız milli maçlardan sonra lige döndük. Ülkenin en umut veren genç çalıştırıcılarından biri olan Atan’ın kare ası Thiam-Mensah-Cardoso-Gavranovic, camiaya güven, rakiplere korku veriyor. Evinde bu sezon oynadığı tüm karşılaşmaları kazanan sarı-kırmızılılar seriyi devam ettirmeyi hedefliyor.

Milli takımlara birçok futbolcu veren Karadeniz temsilcisinde Avcı, orta sahayı beklendiği gibi Siopis’le Hamsik’e teslim etmiş. Sanki deneyimli hoca, artık omurgayı oturtmayı planlıyor. Savunma göbeğindeki stoperler Hugo-Bartra’yla önlerindeki Siopis-Hamsik ikilisi ana plan olarak gözüküyor. Son şampiyon puan sıralamasında önünde yer alan rakiplerinin kozlarını paylaşacağı haftada galip gelerek moral tazelemek istiyor.Ev sahibi savunmadan ayağa paslarla çıkarken, deplasman ekibi önde basıyordu. 7. dakikada Bartra’nın kaçırdığı Maxi Gomez, kaleci Bilal’i geçemiyordu. Hemen akabinde Thiam ağları bulsa da karar ofsayttı. Cardoso’nun şutunda Uğurcan, Bakasetas’ınkinde Bilal başarılıydı.24’te Kayserispor öndeydi. Uğurcan’ın hatalı pasını kapan Thiam’ın gördüğü Gavranovic tabelayı değiştirmişti. Golden sonra deplasman ekibi arka arkaya tehlikeli geliyor fakat şutlarda çerçeveyi bulamıyordu. Uzatmalarda Trezeguet’in şutu direği sıyırınca, nefesleri kesen yarıdan tek gol çıkmıştı.

Sanki ikinci devre her şeye gebeydi…49’da müsait durumdaki Gavranovic kafayı kötü vuruyordu. Hemen akabindeki kornerde Gomez’in kafası direkten dönmüştü. 64’te üç hamle yapan Avcı, dizginleri tamamen eline almak istiyordu. Baskısını artıran bordo-mavililer VAR yardımıyla penaltı kazanıyor, atışı kullanan Bakasetas 78’de skoru eşitlemişti.83’te Trabzonspor öndeydi. Carole’ün hatalı pasıyla başlayan akında oyuna sonradan giren Umut ağları bulmuştu. 89’da Emrah Başsan’ın şutu direkte patlıyordu.

Uzatmalarda başka gol olmayınca, deplasman ekibi üç puanı alıyordu.Kayserispor’un hızı ikinci yarıda kesilmese, skor farklı olabilirdi. Transfer yasağı yüzünden dar bir kadroyla mücadele eden ev sahibi yine de takdiri hak ediyor. Trabzonspor’a gelince… Yine geri düştükleri bir maçı kazanmasını bildiler. Onları tebrik etmeli; maçın hakemlerinin ziyadesiyle kulaklarının çınlayacağını söylemeli!