Fırtına'nın sessizliği

Karadeniz’de gündüz mesaisi… Bir tarafta Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiden sonra tekrar kazanma alışkanlığını sürdürmek isteyen Trabzonspor, öbür yanda ligin ne yaptığını en iyi bilen ekiplerinden Alanyaspor… Futbolseverler, bu mücadeleden çıkacak sonucu merakla bekliyor.

Abdullah Avcı’nın gelişinden sonra çıkışa geçen bordo-mavililer, sahasında aldığı Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra geçen hafta Kasımpaşa’yı yenmişti. Djaniny’nin sakatlığında ilk 11’de başlayan Afobe’nin performansı özellikle merak ediliyor. Deneyimli hoca orta sahadaki Baker tercihini rakibe göre yaptığını ifade ederken, duruma göre Abdülkadir Parmak, Flavio ve Yusuf’un girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Attığı gollerle camiaya hayat veren Bakasetas’ın eski takımına karşı performansı merak ediliyor.

Akdeniz ekibinde sakatlar dikkat çekiyor. Çağdaş Atan’ın oynattığı pas oyununun kalbindeki kaleci Marafona’nın yokluğunda, tecrübeli file bekçisi Serkan Kırıntılı eldivenleri teslim almış durumda. Onun ayaklarının iyi olmaması, acaba planda bir değişiklik olacak mı sorusunu akıllara getiriyor. Takımın mendireği Caulker’in yokluğunda stoper oynayacak Fatih’in performansı özellikle merak ediledursun, önceki haftalarda ilk 11’de sahne alan birçok oyuncu maça kulübede başlıyor.

Dengeli başlayan maçın 10. dakikasında Salih’in direkte patlayan aşırma vuruşu, tek kelimeyle muhteşemdi. Sezon sonu sözleşmesi biten yıldızın bir sonraki durağı papatya falı baktırıyor ya neyse…

Devre boyunca Salih’in yönettiği deplasman ekibi daha organize gözükürken, ev sahibinde Bakasetas uzaklardan Serkan’ı yokluyordu. İki hoca da çimlerde sanki satranç oynarken, oyun sıkışıyordu. Hal böyleyken, tarafların hamleleri bekleniyordu…

İkinci devrenin başında daha çok rakip sahada gözüken Trabzonspor, sonradan sahasında rakibini bekliyordu. 62’de sakatlanan Kadzior’un yerine Davidson oyundaydı. Onun sola, Efecan’ın sağa geçişiyle birlikte Alanyaspor’un hücum ezberi işlerlik mi kazanacak derken, 66’da gol geliyordu. Uğurcan’ın degajını Nwakaeme kontrol edememiş, hızlı gelişen akında Efecan’ın ortasını Ceyhun indirmiş, Mustafa Pektemek üç adımdan ağları bulmuştu.

73’te fark ikiydi! Kendi sahasında kaptığı topu rakip kaleye kadar sürükleyen Davidson, Uğurcan’ı mağlup etmişti. 80’de VAR yardımıyla kazanılan penaltıyı kullanan Bakasetas hata yapmıyordu. Bu golden sonra bir süreliğine tansiyon yükseliyordu. Uzatmaların sonunda Davidson, skoru ilan ediyordu: 1-3!

Kadzior’un sakatlandığı dakika şüphesiz maçın kırılma anıydı. Sonrası Alanya için tufan, Trabzon için hüsrandı!

Yuvasında Fenerbahçe’den sonra Alanyaspor’a da boyun eğen Trabzonspor’da Avcı’nın bundan sonraki planları merak ediliyor. Gelecek sezon için bir santrforla bir savunma oyuncusu sanki bu takımın olmazsa olmazı gibi duruyor. Enkaz halindeki takımı bu kadar ayağa kaldırmak da şüphesiz büyük başarı. Deplasman ekibine gelince… Çağdaş Atan bu ülkenin en heyecan verici hocalarından biri. Oynattığı futbol alkışı hak ediyor.