Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki maçın sonucu takımların ligdeki sıralamalarına etki etmeyecek olsa da camiaların büyüklüğü takımların iddiasından bağımsız olarak sporseverlerin damarlarına heyecan zerk etmeye yetiyor.  Trabzonspor’da tek eksik Onazi iken konuk ekip sezonun son deplasmanına Dorukhan ve Gökhan Gönül’den yoksun çıkıyordu. Maç dengeli başlasa da ilk 10 dakikadan sonra Trabzonspor, orta saha oyuncularının iştahlı oyunuyla […]

Fırtına pes etmez

Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki maçın sonucu takımların ligdeki sıralamalarına etki etmeyecek olsa da camiaların büyüklüğü takımların iddiasından bağımsız olarak sporseverlerin damarlarına heyecan zerk etmeye yetiyor. 

Trabzonspor’da tek eksik Onazi iken konuk ekip sezonun son deplasmanına Dorukhan ve Gökhan Gönül’den yoksun çıkıyordu.

Maç dengeli başlasa da ilk 10 dakikadan sonra Trabzonspor, orta saha oyuncularının iştahlı oyunuyla üstünlüğünü rakibine kabul ettirmeye başladı. Beşiktaş’ın ilk yarıda oyun üstünlüğünü rakibe kaptırmasında Dorukhan’ın enerjisinden yoksun oynaması da etkiliydi. Genç oyuncunun yokluğunda hatlar arasında bağlantı kurmakta zorlanan Beşiktaş ilk yarıda sadece uzun toplarla hücuma çıkmayı denedi. Trabzon savunması Burak’a önlem alınca da Beşiktaş ilk yarıda kaleye isabetli ilk şutunu 42. dakikada atabildi.

Trabzonspor ise tam aksine hemen hemen her atağınında rakip ceza sahası içinde tehlike yaratıyor, sayısız fırsat yakalıyor, ancak doğru son pasları ya da son vuruşları yapamadığı için ilk yarıda gol atmaya muvaffak olamıyordu. 

Takımının oyunundan memnun olmayan Şenol Güneş ikinci yarıya iki oyuncu birden değiştirerek başladı. Adriano’nun yerine Kagawa, Medel’in yerine ise Necip oyuna girdi. 

Değişikliklerin ardından oyuna denge geliyor ancak golü bulan Beşiktaş değil, ev sahibi takım oluyordu. 53’de Abdülkadir Ömür’ün sağ kanattan çizgiye inip yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Novak takımını öne geçiriyordu.

Bu gol maçın seyir zevkinin yükseleceğinin de habercisiydi. Her iki takım da orta sahayı zorlanmadan geçmesi beraberinde bol pozisyon da getiriyordu.

Önce Beşiktaş 74’te Beşiktaş Ljajic – Kagawa iş birliğiyle skoru eşitledi. 76’da direğe takılan Yusuf Yazıcı, bir dakika sonra sezonun en şık gollerinden birini atarak takımını yeniden öne geçirdi. Bu golde bile topun direğe temas etmesi de futbolseverlerin yüzünde bir gülümsemeye sebep oldu. Zira bu sezon 26 şutu direkten dönen Trabzon, bu alanda açık ara ligin lideri durumunda.

Takımından memnun olan Ünal Karaman, oyuncu değişikliklerini son bölümde yapmayı tercih etti. 85’de Ekuban, 87’de Amiri, uzatma dakikalarında ise genç oyuncu Murat Cem oyuna girdi. Güneş son hamlesini 88’de Lens’i oyuna alarak yaptı. Ancak bu değişiklikler maçın skorunu değiştirmedi ve Trabzonspor son haftaya Beşiktaş ile arasındaki puan farkını ikiye inerek girdi. Maçı 2-1 kazanan Karadeniz temsilcisi ikili averajda da üstünlüğü eline geçirdi.