Fırtına tam gaz

Karadeniz'de kritik viraj... Bir tarafta şampiyonluk kovalayan Trabzonspor, öbür köşede korkulu rüya görmek istemeyen Çaykur Rizespor... İdlib'de şehit olan askerlerimizin isimleri sayılarak başlıyordu mücadele. Gözler yine dolarken, yaşam devam ediyordu; en azından bizim için. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez"leri müteakip bu topraklarda pek alışık olmadığımız bir saygı duruşu yapılmıştı, zira çıt çıkmamıştı. Damaklardaki kekremsi tat derseniz, tabii ki de geçmiyordu.

Trabzonspor beklenen 11'iyle sahadaydı. Kamil Ahmet sağdaydı, Hüseyin stoperde. Oyuna girdikten sonra Beşiktaş karşısında geçen hafta çok etkili olan Ekuban da formayı kapmıştı. Hüseyin Çimşir'in öğrencileri üç gün sonra kupadaki Fenerbahçe randevusu öncesinde işi erken bitirmek istiyor. Sörloth'un formu şüphesiz camiaya güven, rakiplere korku veriyor.

Medipol Başakşehir'e pazartesi akşamı son dakikada teslim olan deplasman ekibindeyse İsmail Kartal, bu zorlu deplasmanda Aminu-Boldrin-Skoda üçlüsüne güveniyor. Düşme hattının sadece dört puan üstündeki takımın geç olmadan kendine gelmesi gerekiyor.

İlk dakikalarda Rizespor daha etkiliydi. Önce Skoda'nın kafası, ardından Boldrin'in plasesi kaleyi sıyırmıştı. 36'da deplasman ekibi öndeydi. Sol kanattan gelişen atakta vücudunu harika kullanarak duvar olan Skoda, Melnjak'a 'al da at' demişti. Tribünler iyice buz kesmişti.

İlk yarı Kartal'ın fendi, Çimşir'i yenmişti. Onun planını kusursuz sahaya yansıtan talebeleri, rakibinin neredeyse üç katı kadar şut çekmiş, ikili mücadelelerde büyük üstünlük kurmuştu. Bordo-mavililerin soyunma odasından nasıl döneceği merak konusuydu. Oyun adeta acil değişiklik diye bağırıyordu!

İkinci devre Guilherme'nin yerine Nwakaeme oyundaydı. Onun etkisi hemen hissedilirken, gelişen kontrada Skoda vurmakta geç kalıyordu. Ev sahibi baskısını artırdı derken, 65'te tabela eşitlenmişti. Da Costa, Sosa'nın kornerine kafayı muhteşem vurmuştu. 71'de Trabzonspor öndeydi. Yine bir kornerde bu sefer top önünde biten Ekuban ağları bulmuştu.

77'de Nwakaeme'ye yapılan müdahale penaltı getiriyor, atışı kullanan Sosa, farkı ikiye çıkarıyordu. Hemen akabinde Skoda'nın attığı gol VAR'a takılıyordu. 86'da Sörloth bırakmış, Nwakaeme köşeyi görmüştü. Uzatmalarda VAR yardımıyla kazanılan penaltıyı atan Skoda ağları havalandırmış, son anlarda Nwakaeme'nin asistinde Ndiaye skoru ilan etmişti: 5-2!

İlk yarıda zorlanan Trabzonspor, ikinci 45 dakikada coştu. Kuşkusuz Obi Mikel'in ikinci sarıdan atılması, ev sahibi için günün tatsızlığıydı İkinci devre oyuna giren Nwakaeme, Midas misali dokunduğunu altına çevirdi durdu. Altı ay sonra sahalara dönen Abdülkadir Ömür'ü çok özledik yalan yok! Rizespor'a gelince... Çanlar sanki Kartal için çalıyor, ilerleyen günlerde camianın tekrar toparlayıp toparlayamacağı merak ediliyor.