Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda da yoluna devam ediyor. Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 mağlup eden bordo-mavililer kupanın ilk finalisti oldu

Fırtına tam gaz!

Ali Murat Hamarat

Kadıköy’de kritik viraj. Bir tarafta zirve yarışından uzak kalan, sezonu kupayla kapatmak isteyen Fenerbahçe, öbür köşede yıllardır özlemini çektiği şampiyonluğu kovalayan Trabzonspor… İki ekip de finalin hayalini kuruyor, kıran kırana bir mücadele bizleri bekliyor.

Tahir Karapınar’ın idaresinde Kayseri karşısında istediğini alan sarı-lacivertliler, sezon düşünülünce adeta “tamam mı devam mı maçı”na çıkıyor. Bu karşılaşmadan alınacak iyi bir netice camiada bir nebze yüzleri güldürecek. Aksi takdirde ligin kalanı formaliteden ibaret olacak. Ozan’ın yokluğunda Zajc-Gustavo-Tolga triosunun performansı merak ediliyor;
tabelaya göre Emre’nin oyuna girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bordo-mavililer cephesinde hedef, sezonu çifte kupayla noktalamak. Fenerbahçe’yle aralarındaki rekabet düşünülünce, bu düellonun neticesi kentte merakla bekleniyor. Sosa’nın yokluğunda Hüseyin Çimşir, Ndiaye’yi sahaya atmış. Ekuban-Nwakaeme-Sörloth şeytan üçgeni bakalım marifetlerini yine sergileyebilecek mi? Kulübelere bakılınca, mücadelenin uzamasııo ev sahibine yarayacak gibi duruyor.

Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğünü müteakip heyecan fırtınası başlıyordu. Henüz 6. dakikada deplasman ekibi öndeydi. Ekuban’ın nefis pasını alan Sörloth’un kötü vuruşu, Serdar’dan sekip ağları bulmuştu. Deneyimli stoper o kadar kötü pozisyon almıştı ki…

24’te oyun bir anda geriliyordu. Kenardaki Emre’yle sahadaki Sörtloth’un diyalogunda Viking’e bir, tecrübeli maestroya iki sarı kart çıkıyordu. Ülkenin en kariyerli oyuncusu, tüm kariyerinde olduğu gibi sinirlerine hâkim olamamıştı.

41’te Fenerbahçe muhteşem bir gole imza atıyordu. Soldan Hasan Ali’nin ortasına Deniz voleyi yapıştırmıştı. Uzatmalarda Novak çerçeveyi bulamayınca, soyunma odasına eşitlikle gidiliyordu.

Bir şey kesindi; ikinci devre çok şeye gebeydi…

53’te gelişen kontrada Sörloth bitiremiyordu. Hemen akabinde de Zajc’ın yerine giren Mehmet Ekici’nin frikiğinde Uğurcan başarılıydı. İlerleyen dakikalarda tempo düşüyor, üç ay top oynamamanın etkileri iyiden iyiye hissediliyordu.

83’te Ekuban getiriyor, Sörloth boş kaleye topu yuvarlıyordu. Pozisyonda Serdar’ın yerine giren Jailson’un çaresizliği dikkat çekiciydi. Ev sahibine artık final için yemeden üç gol atmak gerekiyordu. Uzatmaların sonunda gelişen kontrada Novak, güzel bir şutla Altay’ı avlayarak skoru ilan ediyordu.

Fenerbahçe için kötü geçen sezonun kalanının pek tadı kalmadı doğrusu. Gönül ister ki Ferdi gibi Ömer Faruk gibi yetenekler artık her maça ilk 11 başlasın. Genç yetenek Ömer Faruk’un maç 2-1 olmuşken sahaya sürülmesi gereksizdi doğrusu. Trabzonspor’a gelince… Ligde liderler, kupada finaldeler. Hakikaten zıpkın gibiler. Hüseyin Çimşir’i tebrik etmek gerek. Göreve gelişine yanlış demiştim. Lamı cimi yok; yanılmışım!