Fırtına'ya Gaziantep engeli

Gazitantep'te kritik viraj... Bir köşede maçları bol gole sahne olan ev sahibi, diğer tarafta Sörloth- Nwakaeme-Ekuban üçlüsüyle ligin rakip fileleri en çok sarsan takımı olan Trabzonspor... Haliyle bu karşılaşma ziyadesiyle gol kokuyor!

Memleketin en tartışılan teknik direktörlerinden Sumudica, yine beşli savunmayla başlamış. Cezası nedeniyle tribünlerde olan Rumen hocanın Twumasi'yle Muhammet'i kulübede oturtup Kenan'ı ilk 11'e koyması dikkat çekici olsa gerek. Deplasman ekibindeyse Hüseyin Çimşir beklenen kadroyu çimlere atmış, skora göre Guilherme hocanın ilk hamlesi olacak gibi duruyor. Karadeniz temsilcisi hafta içi Malatya'da yapacağı erteleme maçı öncesinde hata yapmak istemiyor.


İlk bölümde daha etkili gözüken ev sahibiydi. Uğurcan karşı karşıya pozisyonda Kenan'a hayır demese, perde erken açılacaktı. 22'de bordo-mavililer öndeydi. Kamil Ahmet'in çabasının karşılığını almış, Ekuban'a asisti yapmıştı. Golden sonra Gaziantep yüklense de çok da pozisyon bulamıyordu. İkinci yarı Sumudica'nın yapacağı hamleler merak ediliyordu.

Soyunma odasından daha iyi dönen ev sahibiydi. 53'te Kayode'nin kafasıyla skor eşitleniyordu. Hızlı paslaşılarak kullanılan korner defansın dengesini bozup golü getirmişti. 60'ta Ndiaye'nin yerine Guilherme oyundaydı.

Tempoyu bir türlü yükseltemeyen bordo-mavililerde, Çimşir sakatlıktan yeni dönen Abdülkadir Ömür'ü sahaya sürüyordu. Son dakikalarda Sörloth'un sürüklediği akını Nwakaeme bitirebilse, son bölümde deplasman ekibi yine öne geçecekti. Uzatmalarda oyuna sonradan giren Bilal, bomboş durumdaki Nwakaeme'ye 'al da at' demişti. Pozisyonun başında Abdülkadir'in Diarra'ya müdahalesine VAR yardımıyla faul çıkınca, gol iptal olmuştu. Çalan son düdükle puanlar paylaşılıyordu!

Maxim ve Güray'la galibiyete yaklaşan ev sahibi, bu beraberlikten mutludur. Bir türlü vitesi yükseltemeyen Trabzonspor cephesindeyse Fenerbahçe kupa maçının yorgunluğu ziyadesiyle hissedildi. Önce Malatya, ardından Başakşehir'le oynayacakları hafta öncesinde bu puan kaybı canları sıkmış olsa gerek.