CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, fırtına nedeniyle seraları zarar gören çiftçiler ile bir araya geldi

Fırtınadan etkilenen çiftçinin zararı karşılanmadı

Mustafa M. Bildircin

Eskişehir’in Mihalgazi ve Sarıkaya ilçelerinde etkili olan şiddetli fırtınanın ardından, bölgede üretim yapan çiftçilerin seraları kullanılamaz hale geldi. Çiftçilerin fırtınadan doğan yüz binlerce liralık zararı, sigorta şirketince karşılanmadı. Sigorta şirketi, çiftçilere, “Hortum olsa zarar karşılanırdı. Bu hortum değil, fırtına” yanıtını verdi.

Fırtınada seraları zarar gören Mustafa Bayram, devletin bir an önce zararı karşılamasını isteyerek, “AFAD’ın yardımından faydalanabilmemiz için bütün mal varlığımızın yüzde 30’unun gitmesi gerekiyormuş. TARSİM yardımı da fırtınayı kapsamıyormuş. Bunu kapsaması için 70 kilometre hızında fırtına olması gerekiyormuş. Öyle bir fırtına olsa evimiz barkımız kalmaz, köyümüz yok olur” diye konuştu.

‘Ne demek hortum değil!’

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, fırtına nedeniyle seraları zarar gören çiftçiler ile bir araya geldi. Çiftçilerin zararının derhal karşılanması gerektiğini ifade eden Çakırözer, “Çiftçinin zararının sigorta tarafından karşılanmamasının nedeni yaşananın hortum değil, fırtına olmasıymış. Ne fark eder? Ortada bir zarar, bir harabe var mı yok mu? Ne demek hortum değil, fırtına? Yeteri kadar esmemiş mi?” dedi.

ÇİFTÇİNİN SESİ DUYULMALI

Çiftçilerin, tam ürünlerinin değerleneceği zaman darbe aldığına dikkat çeken CHP’li Çakırözer, “Haziranda çiftçiye tek kuruş göndermeyen hükümet, çiftçinin sesini duymalı. Çiftçi perişan halde kara kara düşünüyor. Çiftçinin zulmü artık son bulmalı, iktidar üreticilerimize acil destek vermeli” ifadelerini kullandı.