Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu BB negatif olarak teyit ettiğini, görünümümü ise durağandan Negatife çektiğini bildirdi.

Fitch, Türkiye'nin kredi görünümünü negatife çekti

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu BB negatif olarak teyit ettiğini, görünümümü ise durağandan Negatife çektiğini açıkladı.

Dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz açıklarında doğalgaz bulunmasıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings Türkiyenin kredi notunu BB- olarak teyit etti. Görünümünü ise 'Durağan' seviyesinden 'Negatif' seviyesine çekti.

Fitch kredi notuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sınırlı bağımsızlığı ve olaylara yavaş yanıt verme geçmişi, politikanın yeterince sıkılaşmaması riskini artırarak, daha fazla dış dengesizliklere, piyasa istikrarsızlığına ve daha düzensiz bir duruma neden olmaktadır. Mart ayından bu yana net sermaye çıkışları ve kötüleşen dış ticaret açığıyla birlikte ABD doları karşısında yüzde 16 değer kaybeden lirayı savunmak için büyük kur müdahaleleri yaşanması derecelendirmede esas alınmıştır."