Fizyoterapiye grev arası

Berkay SAĞOL

Ülke genelinde özel eğitim merkezlerinde çalışan fizyoterapistlerin birçoğu asgari ücret veya altında maaşla görev yapmak zorunda bırakılıyor. Urfa’nın Viranşehir ilçesindeki özel eğitim merkezlerinde çalışan fizyoterapistler, maaş iyileştirmesi talebiyle grev yapacak.

Fizyoterapistler, yarın çıkacakları grevi 8 Ocak’a kadar sürdürecek.


Urfa merkezdeki fizyoterapistler taban ücreti 5 bin TL olarak belirlerken, Viranşehir ilçesinde çalışan fizyoterapistler ise 6 bin TL talep ediyor. Ancak bu ücreti alamıyorlar.

İSTİFA EDEN DE VAR

Viranşehir’de çalışan ve düşük maaş sebebiyle istifa eden bir fizyoterapist, “Mesleki sorunlarımız aslında Türkiye genelinde var. Viranşehir’de yapacağımız grevle bu haksızlıklara karşı bir kıvılcım olmak istedik. KPSS’den 90 puan alan arkadaşlarımız bile atanamıyor ve özel sektörde asgari ücrete mecbur bırakılıyor. Alanımızdan çok fazla mezun olduğu için özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirme talep eden meslektaşlarımızı ‘Yeni mezun alırız’ diyerek tehdit ediyorlar. En büyük sıkıntımız maalesef aldığımız düşük maaşlar. Viranşehir’deki fizyoterapistler olarak artan enflasyona göre taban maaşı 6 bin TL olarak belirledik. Grev kararımız sonrasında meslektaşlarımızdan yoğun destek aldık ve aldığımız kararlar Urfa geneline yayıldı” dedi.

6 BİN TL’Yİ ÇOK GÖRDÜLER

“Özel eğitim merkezleri bir fizyoterapist üzerinden ayda yaklaşık 25-30 bin TL para kazanıyor” diyen fizyoterapist Mehmet Emin Aydın da şunları söyledi: “Konu maaşa geldiğinde 6 bin TL çok görülüyor. Bu merkezlerde engelli bireyler olduğu için hem mental hem de fiziksel olarak bizim mesleğin en zor alanı. Eğer fizyoterapistlerin imzası olmazsa kurumların hiçbiri ödenek alamaz.”

Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada ise “Bu yıl itibarıyla özel sektörde çalışan meslektaşlarımız için illere göre taban maaş belirleme çalışması yapılacak” ifadeleri kullanıldı.