Floransa’da sokakta yemek yemenin cezası 500 avro

İtalya’nın Floransa Belediyesi, Floransa’nın sokaklarında, merdiven basamaklarında dükkan eşiklerinde yemek yiyen turistlere 150 pounddan başlayıp 500 avroya kadar ceza kesme kararı aldı.
Sokakta ve meydanlarda yemek yeme yasağı Floransa’nın ortaçağ kasabası olan Uffizi Galerileri, Palazzo Vecchio bulunan popüler şarküterilerin bulunduğu yerlerde uygulanacak.

İtalya’nın birçok şehrinde olduğu gibi Floransa da turistlerin merdiven basamaklarında, dükkanların kapı önlerinde ve sokaklarda yemek yemelerinden şikayetçi.
Esnaf bundan rahatsızlığını uzun zamandır dillendiriyordu. Geçen Ağustos ayı başında deri satan dükkan sahibi ile kapısının önünde kamp kuran bir İspanyol ailesi arasında çıkan kavga ile rahatsızlık üst seviyeye çıkmıştı. Yeni kanuni düzenleme, turistlerin Floransa’nın merkezinde yemek yemelerinin önlenmesine bir tedbir olarak getirildi.
Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella tarafından imzalanan bu yeni düzenlemenin Ocak 6’ya kadar geçerli olacağı ve uzatılabileceği de belirtildi. Belediye sokakta yemek yeme yasağının öğleden sonra saat 3 ile 6 arasında uygulanmasına karar verdi. Belediye meclisinin aldığı kararda bu düzenlemeyi ihlal edenlere 150 pounddan başlayıp 500 avroya kadar ceza kesilmesi öngörülüyor. Esnaftan bu açıklamanın İtalyanca ve İngilizcesinin kapılarına asmasını isteyeceği belirtildi.
Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella bunun turistleri cezalandırma olmayıp vazgeçirme maksadının güdüldüğü söyledi. Başkan Nardella, “Eğer turistler Floransa’ya evlerindeki gibi davranarak spesiyallerini tatmak isterlerse şehir de onları hoş karşılayacaktır” dedi.
Başkan Nardella, turistlere ceza vermeden yemek yiyeceklerini gösteren harita da dağıtacaklarını söyledi.
Floransa’yı 2012’de 8 milyon turist ziyaret ederken, bu rakam geçen yıl 10 milyonu buldu.