Flormar direnişinin 222'inci gününde kadınlar, Eskişehir, İzmir, Samsun gibi birçok ilde Flormar mağazaları önünde protesto eylemi yaptı

Flormar direnişi 222. gününde: Flormar değil, direniş güzelleştirir

Ünlü kozmetik firması Flormar’da sendikalı oldukları için işten atılan çoğu kadın 132 işçinin direnişi bugün 222’nci gününde.

Kadınlar, 10'a yakın ilde direnişteki işçilerle dayanışmak amacıyla bugün Flormar mağazaları önünde eylem yaptı..

İzmir'in yanı sıra Eskişehir, Balıkesir, Samsun'da kadın platformları, Flormar işçileri ile dayanışmak için bir araya geldi. Flormar mağazasının önünde eylem yapan kadınlar, 'Flormar değil, direniş güzelleştirir' pankartları taşıdı.

Platform üyeleri, Flormar işverenini protesto etti.

Flormar mağazaları önünde basın açıklaması okuyan kadınlar, "Kadınlar dayanışmayı büyütüyor, boykotu sürdüyor" dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformunun hazırladığı açıklama şu şekilde;

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren FLORMAR firması (Koşan Kozmetik), Mayıs ayı içerisinde sendikaya üye olduğu için çoğunluğu kadın 120 işçiyi işten çıkardı! Ardından direnen işçilere destek veren 12 işçinin de atılması ile toplam 132’ye ulaşan işçilerin bu saldırıya cevabı direniş oldu.

'EMEK VE SENDİKA DÜŞMANI OLDUKLARI ANLAŞILDI'

Bu sırada Koşan Kozmetik’in yüzde 51 hissesine sahip olan ve sürekli cinsiyet eşitliğini önemsediğini söyleyen, kadın güçlenmesi reklam kampanyaları yapan Groupo Rocher, yüzde 80’i kadın olan işçilerin sendikalaştıkları için işten atılmaları karşısında hiçbir şey yapmadı. Dahası “Bu bizim firmamızla ilgili değil” diyerek bu hukuksuzluğa ortak oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın güçlenmesi söylemlerinin bir pazarlama stratejisinden ibaret olduğu; emek ve sendika düşmanı oldukları ortaya çıktı.

Flormar işçilerinin anlattıklarından biliyoruz ki kadınlar son derece düşük ücretlerle; kötü koşullarda, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğu koşullarda çalıştılar. Yıllarca çalışmalarına rağmen eşit ve eşdeğer işe eşit ücret alamadılar. Tacize, hakarete, aşağılamaya, şiddete ve mobbinge maruz kaldılar. İşte tüm bu haksızlık ve sömürü karşısında anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldular.

'HERKESİ FLORMAR VE YVES ROCHER'İ BOYKOT ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Bugün direnişlerinin 222. Günü! 15 Mayıs 2018’de başlayan fabrika önündeki direniş, işçilerin halayları, sloganları, dik duruşu, ulusal ve uluslararası dayanışma ile devam ediyor. Direniş fabrika yönetiminin, polisin ve kaymakamlığın tüm engellemelerine, baskılarına ve soğuklara rağmen kararlılıkla ve inatla sürüyor. Biz kadınlar Flormar direnişinin yanında olduğumuzu burada bir kez daha söylüyor; işçiler işlerine sendikalı olarak ve tüm haklarıyla iade edilene dek herkesi Flormar ve Yves Rocher’ı boykot etmeye çağırıyoruz!

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!

izmir-de-direnisteki-flormar-iscilerine-destek-545040-1.

izmir-de-direnisteki-flormar-iscilerine-destek-545069-1.izmir-de-direnisteki-flormar-iscilerine-destek-545070-1.

flormar-direnisi-222-gununde-flormar-degil-direnis-guzellestirir-545099-1.

flormar-direnisi-222-gununde-flormar-degil-direnis-guzellestirir-545100-1.