Flormar işçileri için 8 ilde eylem

Ünlü kozmetik firması Flormar’da sendikalı oldukları için işten atılan çoğu kadın 132 işçinin direnişi bugün 222’nci gününde. Kadınlar Birlikte Güçlü grubu, direnişteki işçilerle dayanışmak amacıyla bugün ülkenin dört bir yanında Flormar mağazaları önünde eylemde olacak.

İstanbul’daki eylem, Kadıköy Mühürdar Caddesi’ndeki Flormar Mağazası önünde saat 17.00’de yapılacak. Ankara’da Atatürk Bulvarı’ndaki Flormar’ın önünde saat 16.00’da, İzmir ise Alsancak Flormar’ın önünde saat 15.00’te eylemler gerçekleştirilecek. Erzincan, Hatay, Eskişehir, Balıkesir Edremit ve Samsun’da da eylemler yapılacak.

flormar-iscileri-icin-8-ilde-eylem-544864-1.

Kadınlar Birlikte Güçlü’den yapılan çağrıda şöyle dendi: “Anayasal hakkını kullanarak sendikalaştığı için, haksız şekilde işten atılan çoğu kadın 132 Flormar işçisinin başlattığı direniş, soğuk havaya, vali yasaklarına ve polis tacizine karşın inatla ve inançla sürüyor. Bizler de kadın dayanışmasını büyütmek, Flormar direnişine ses olmak, Flormar ve Yves Rocher’e boykotu dillendirmek için direnişle kadın dayanışmasını büyütüyoruz. Sizleri de Flormar işçilerinin sesini duyurmaya davet ediyoruz. Yaşasın kadın dayanışması!”