Floyd cinayetinde yeni görüntüler

Dış Haberler Servisi

Polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren ve ABD’yi sarsan protestoların fitilini ateşleyen George Floyd’un gözaltına sürecine dair yeni bir video ortaya çıktı. Video görüntülerinin Floyd’u gözaltına alan ekipte bulunan polis memuru Tou Thao’nun vücut kamerasına ait olduğu belirlendi. Söz konusu görüntüler, güvenlik güçlerinin olaya tepki gösteren yurttaşları zorla bölgeden uzaklaştırmaya çalıştıklarını gösterdi.

KALABALIĞA MÜDAHALE

Görüntülerde diğer polisler Derek Chauvin, Thomas Lane ve J. Alexander Kueng, Floyd’a önce devriye aracının içinde ardından yerde baskı uygularken ekipten ayrılan Thao öfkeli kalabalığa müdahale ediyor. Görgü tanıklarından biri Floyd’un tepki vermediğini söyleyerek polislere bağırırken, bir kadın da nabzını kontrol etmelerini istiyor. Thao kalabalığı bölgeden uzaklaştırmak için aralarından birkaçını geri iterken, aracın yanına döndüğünde Floyd’un artık yerde olmadığı, yaklaşan bir ambulansa bindirildiği görülüyor.

George Floyd’un öldürülmesinde suçlu bulunan ve görevden el çektirilen J. Alexander Kueng, Thomas Lane ve Tou Thao kefaletle serbest bırakılmıştı.