Siyah ABD’li George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı eylemler 12'nci gününü geride bıraktı. Ülke genelinde geniş katılımlı gösteriler düzenlendi

Floyd eylemlerinin 12’nci günü: Ülke çapında kitlesel eylemler yapıldı

ABD’de 25 Mayıs günü George Floyd adlı siyahın polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan eylemlerde 12’nci gün geride kaldı.

Eylemlerin 12’nci gününde, en kalabalık buluşma Washington'da gerçekleşti.

floyd-eylemlerinin-12-nci-gunu-ulke-capinda-kitlesel-eylemler-yapildi-741006-1.

En dikkat çeken protestolar ise ırkçı Ku Klux Klan örgütüyle bağlantılarıyla tanınan Teksas eyaletine bağlı Vidor kentinde yapıldı. Kentte yaklaşık 150-200 kişilik bir grup, ‘Black Lives Matter" (Siyahların Yaşamları Değerlidir) sloganıyla eylem düzenledi.

Seattle kentinde ise polis, protestocuların demokratik haklarını kullanmalarını engellemek için biber gazı kullandı. Polisin şiddeti karşısında eylemciler de kendilerini korumak için karşılık verdi.

DOĞDUĞU YERDE ANMA

Eylemlerin bir diğer durağı da George Floyd doğum yeri yakınlarındaki Raeford kenti. Kuzey Carolina eyaletindeki resmi anma törenine çok sayıda kişi katıldı.

Floyd'un cenazesinin yer aldığı tabutu görmek isteyen çok sayıda insan, törenin yapıldığı kilisenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Floyd'un cenazesi son olarak da büyüdüğü ve yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Houston kentine götürülecek. Floyd, Houston'da 9 Haziran Salı günü düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Siyah Amerikalı George Floyd, polis tarafından öldürüldüğünde 46 yaşındaydı.