İzmir Foça ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına çok sayıda arazöz, 3 helikopter ve 1 uçakla müdahale edildi.

Foça'da orman yangını

İzmir Foça'nın Ilıpınar ile Gerenköy Mahalleleri arasındaki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda, saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Geniş alanda etkili olan yangına müdahale için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden ekipler, çok sayıda arazöz ile bölgeye sevk edildi.

Havadan da 3 helikopter ve 1 söndürme uçağı ile alevlere müdahaleye başlandı.

foca-da-orman-yangini-896804-1.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Foça'daki askeri birliklerin itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yerleşim yeri yakınından başladığı belirlenen yangının, ters rüzgar ile ormanın içlerine doğru ilerlediği belirtildi.

Akşam saatlerinde İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının etrafının çevrildiği ve tehlike arz etmediği bildirildi. Havanın kararmasıyla birlikte havadan çalışmalar sonlandırılırken, ekiplerin karadan gerçekleştirdiği çalışmalar sürüyor.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısmen parlamaların olduğu alanda ekipler arazözler ve itfaiye araçları ile karadan müdahalelere devam ederken, havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerle havadan çalışmalar sonlandırıldı. Ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu yangının kısmen kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

foca-da-orman-yangini-896882-1.