Formula 1'de Büyük Britanya Grand Prix'sinde Aston Martin sürücüsü Sebastian Vettel, yarış sonrasında görevlilerin çöp toplamasına yardım etti. Formula 1'in paylaştığı görüntüler büyük ilgi gördü.

Formula 1 pilotu Sebastian Vettel, yarış sonrası görevlilerin çöp toplamasına yardım etti

Formula 1'de Büyük Britanya Grand Prix'sinde Aston Martin sürücüsü Sebastian Vettel, yarış sonrasında örnek bir davranışa imza attı. Vettel, görevlilerin çöp toplamasına yardım etti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix'sini Mercedes takımından Lewis Hamilton kazandı.

Sezonun 10. mücadelesi, İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5,8 kilometrelik Silverstone Pisti'nde 52 tur üzerinden yapıldı.

Büyük Britanya Grand Prix'sine, bu sezon şampiyonluk mücadelesine giren pilotlar Red Bull'dan Hollandalı Max Verstappen ile Mercedes'ten Büyük Britanyalı Lewis Hamilton arasındaki kaza damga vurdu. Virajda yaşanan kazada Verstappen, hızla bariyerlere çarptı. Verstappen araçtan sağlıklı şekilde çıkarılırken, yarış durduruldu. Bir süre sonra yarış yeniden başlarken Hamilton, kaza sonrasında 10 saniyelik zaman cezası aldı.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, dün koşulan Büyük Britanya Grand Prix'sinde Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile girdiği liderlik mücadelesinde kaza yaparak bariyerlere çarpan ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan Verstappen'in sağlıklı bir şekilde hastaneden ayrıldığı kaydedildi.

Formula 1'in internet sitesinde ayrıca, kaza sonrasında Hamilton'ın sosyal medyada ırkçı saldırılara maruz kaldığı belirtilerek, bu duruma tepki gösterildi.

Açıklamada FIA, Formula 1, takımlar ve pilotların sporu daha kapsayıcı hale getirmek için çaba sarf ettiği vurgulanarak, "Bu tür kabul edilemez saldırılar ortaya çıkarılmalı ve yok edilmeli. Bu tür insanlara sporda yer yok" ifadeleri kullanıldı.

VETTEL ÇÖP TOPLADI

Aston Martin'in Alman pilotu Sebastian Vettel, yarış sonrasında örnek bir davranışa imza attı.

Silverstone Pisti'ndeki mücadele sonrasında pistten ayrılmayan Vettel, görevlilerin çöp toplamasına yardım etti. Formula 1'in paylaştığı görüntüler büyük ilgi gördü.