Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde gerçekleştirilen sezonun 14. yarışını ilk sırada bitirdi. Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in 7 kezle elinde bulundurduğu "Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot" rekorunu egale etti.

Formula 1 Türkiye GP'si şampiyonu Hamilton oldu

9 yıllık aranın ardından Türkiye'ye dönen Formula 1'de, İstanbul Park'ta gerçekleştirilen yarış sezonun şampiyonunu belirledi.

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde gerçekleştirilen sezonun 14. yarışını ilk sırada bitirdi. İngiliz pilot bu zaferle birlikte üst üste 4. toplamda 7. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Antrenman ve sıralama turlarında olduğu gibi yağışlı bir havada başlayan yarışın ilk turları pilotları oldukça zorladı. Start çizgisinde iyi bir başlangıç yapmasına karşın ilk turda spin atan Hamilton, sonrasında toparladı ve İstanbul Park'tan zaferle ayrıldı. İngiliz pilot, İstanbul'daki zaferi sonrası Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in 7 kezle elinde bulundurduğu "Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot" rekorunu da egale etti.

Racing Point'ten Meksikalı Sergio Perez'in ikinci olduğu yarışta Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti.