Türkiye’de de daha iyi bir sağlık sistemi isteyenlerin kendi aralarındaki sohbeti, Forum Sağlık 2023 Platformu'na dönüştü. Platform, “Cumhuriyet’in yeni yüzyılında nasıl bir sağlık sistemi?” sorusuna odaklanıyor.

Forum Sağlık 2023, sağlık için buluşmaya çağırıyor

İki yıldır dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi, mevcut sağlık sistemlerinin yaşamı ve sağlığı korumada yetersiz kaldığını gösterdi. “Ne yapmalı, nasıl olmalı?” tartışması ulusal, yerel, küresel çapta sürüyor. Türkiye’de de daha iyi bir sağlık sistemi isteyenlerin kendi aralarındaki sohbeti, birkaç ay içinde 400’e yakın kişiyi biraraya getirdi ve Forum Sağlık 2023 Platformuna dönüştü.

Uzun soluklu, geniş katılımlı olması hedeflenen platform, “Cumhuriyet’in yeni yüzyılında nasıl bir sağlık sistemi?” sorusuna odaklanıyor. Kurumlardan bağımsız, yaş, meslek, unvan sınırlaması olmadan, tek tek bireylerin kendi sözünü söyleyebileceği, tecrübelerini, hayallerini, önerilerini paylaşabileceği forumun ana mekânı dijital: https://saglik2023.org/ Buradan yürütülen tartışmalar ise sadece forum katılımcılarının değil herkesin izlemesine, katkı sunmasına açık.

“Nasıl bir sağlık sistemi?” tartışmasını, canlı webinar’lar, röportajlar, pandeminin izin verdiği ölçüde yüz yüze toplantılarla, güncel meseleleri dinamik bir yapıda ele alarak sürdürmeyi planlayan Forum Sağlık 2023’ün kamuya açık ilk etkinliği “İyilik Hali ve Piyasalaşma” 15 Aralık’ta yapıldı ve youtube üzerinden canlı yayınlandı.

BİR SONRAKİ ETKİNLİK 23 ARALIK'TA

Bir sonraki etkinlik 23 Aralık’ta. Faruk Bildirici’yle Fikir Çemberi’nin konukları Uğur Emek, Aziz Konukman, Kayıhan Pala, Ali Şeker, Gülbiye Y. Yaşar, Sağlık Bakanlığı’nın bütçesini konuşacak.