Fenerbahçe, Alanyaspor’u yeni forveti Vincent Janssen’in bir gol atıp bir de penaltı yaptırdığı karşılaşmada 4-1 yendi

Forvetle gelen galibiyet

Henüz ligin 5. haftasında “tamam mı devam mı” maçlarına başlayan Fenerbahçe ligin renkli takımlarından Alanyaspor’a konuk oldu. Bu maça kadar ligin kaleye en çok isabetli şut gönderen ikinci takımı olan Alanyaspor, önceliği gol atmak olduğu için savunmada derin boşluklar bırakan bir takım. Akdeniz temsilcisinin bu özelliği Fenerbahçe için hem avantaj hem de dezavantaj teşkil ediyordu. Zira üçüncü bölgede yaratıcılık sıkıntısı çeken Fenerbahçe savunma arkasında boşluklar bularak pozisyonlar üretebilicek ancak aynı zamanda takım savunmasını bir türlü oturtamadığı için de rakibine çeşitli fırsatlar sunacaktı.

Maçın başlama düdüğüyle Aykut Kocaman’ın yenik duruma düşmeyi alışkanlık haline getiren oyuncularını bütün hafta boyunca takım savunması üzerine çalıştırdığı ve önceliğinin gol yememek olduğu belli oluyordu. Ayrıca duran top varyasyonları üzerine çalışıldığı da belli oluyordu. Emekler 16. dakikada karşılığını buluyor ve Janssen köşe vuruşu organizasyonunda Süper Lig kariyerinin ilk golünü atıyordu. Alanyaspor ilk yarının son çeyreğinde geriye yaslanan Fenerbahçe’ye cezasını 42’de tüm savunma zaaflarını anlatan bir organizasyon sonunda Emre Akbaba ile kesti. Valbuena uzatma dakikalarında şapkasından tavşan çıkartmasa belki de maçın kaderi bambaşka olacaktı. Fransız yıldız daha önce de tavşanın kulaklarını göstermiş ancak kaleci Haydar sihirbazın gösterisini tamamlamasına izin vermemişti.

İkinci yarıya Fenerbahçe daha dikkatliydi. Rakibin direncini kıran gol de gecikmedi. Janssen’in kazandırdığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Giuliano farkı ikiye çıkarıyordu. 32’de Dirar’ın yerine oyuna girerek Fenerbahçe formasıyla tanışan Mehmet Ekici 78’de sakatlanarak yerini Alper’e bırakıyordu. 84’te ise sahanın iyilerinden Janssen yerini Soldado’ya bırakıp yedek kulübesinde tebrikleri kabul ediyordu. Maçın sonucunu belirleyen ise Valbuena oldu. Fransız yıldız Alper’le girdiği iş birliğinin sonunda topu ağlara göndererek kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü attı.

Bu galibiyet Fenerbahçe’ye derbi öncesi sadece moral değil iyi de bir hazırlık karşılaşması oldu. Zira Alanyaspor liginizin Beşiktaş’a en yakın futbol felsefesine sahip takımı. Ancak Sarı-Lacivertlilerin Beşiktaş karşısında bu kadar hata yapma lüksü yok. Zira gelecek haftaki rakip benzer hatalara ağır faturalar kesebilecek oyuncu kalitesine sahip.