Antalya'da, sosyal medyadan İslamiyet'e yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fırat Erez, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı

Fotoğrafçı Fırat Erez 'dini değerleri aşağılamaktan' tutuklandı

Fotoğrafçı Fırat Erez, Twitter'daki paylaşımları nedeniyle 'dini değerleri aşağılamak' suçlamasıyla dün Antalya'da gözaltına alındı. Erez, paylaşımında "İslam ahlaksızlıktır" ifadelerini kullanmış, gelen tepkiler üzerine benzer ifadelerini yinelemişti.

Bugün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fırat Erez, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Fırat Erez, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle Ekim 2017'de de gözaltına alınmıştı.

Erez, paylaşımları sonrası Sabah gazetesi ve A Haber gibi yayınlar tarafından 'provokatör' ifadesiyle haber yapılmıştı. Erez'in gözaltına alınması sonrasında ise EGM'den yapılan yazılı açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, internet üzerindeki açık kaynaklarda ilgili mevzuat çerçevesinde 7/24 esasına göre suçla mücadele amaçlı sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir. F.E rumuzlu Twitter hesabından 'dini değerleri' alenen aşağılayan, halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik ettiği görülen hesabın yöneticisi F.E isimli şahıs Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır" denilmişti.