Yolsuzluk, uyuşturucu, cinayet, kara para trafiği gibi ne kadar büyük suça karışan varsa üst düzey bir AKP’liyle fotoğrafı çıkıyor. Makam odalarında ağırlanan isimlere karşı AKP’lilerin ortak savunması “tanımıyorum” oldu.

‘Fotoğraftaki yakınımdır’  dönemi tam gaz devam ediyor

Gökay BAŞCAN

Tarihin en büyük kişisel vurgunlarından birinin faili olarak gösterilen Thodex’in kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, arabasında uyuşturucu madde kullanırken fotoğraflanan AKP çalışanı Kürşat Ayvazoğlu, Kapıkule’de yüz kilo eroinle yakalanan Veysel Filiz, milyon dolarlarla oynayan belediye çalışanları, tosuncuk, kadın katilleri ve daha niceleri.

Suçları ortaya çıktığı ilk anda düşen fotoğraflar ya bir bakan ve milletvekiliyle çekilmiş oluyor ya da AKP-MHP bayrakları önünde. Bahçeli bu fotoğrafların basında yer almasını partisine yapılmış komplo olarak görse de art arda gelen bu kadar görüntü tesadüf ya da kasıt olması mümkün değil.

fotograftaki-yakinimdir-donemi-tam-gaz-devam-ediyor-868293-1.

HER KAPIYI AÇIYOR

AKP’li üst düzey yöneticiler, bakanlar ya da milletvekilleri suça karışmış bu isimlerle ilgili ilk değerlendirmeleri “tanımıyorum “oldu. Çok azı ilişkiyi saklayan bir tanışıklıktan bahsetti. Bir an AKP’lilerin söylediklerinin doğru olduğu kabul edilse bile ortada çok büyük bir gariplik var.

fotograftaki-yakinimdir-donemi-tam-gaz-devam-ediyor-868294-1.

fotograftaki-yakinimdir-donemi-tam-gaz-devam-ediyor-868295-1.

Bu kadar büyük rakamların döndüğü bir yerde devlet desteğiyle çözülebilecek işleri kovalayanların AKP’lilerle fotoğraf çektirme isteği çok masum olmamalı. Fotoğraf bir önceki dönemin kartvizitine dönüşmüş dudumda. Kamuoyunda AKP’lilere yakın görünen hiçbir insanın sorun yaşamadan tüm meseleleri çözüleceğine dair genel bir kanı oluşmuş dudumda. Kuşkusuz bu yargı kendiliğinden oluşmadı ve altı boş değil. AKP’li ya da MHP’li üst düzey bir isme yakın olmak, bakanın etrafında olmak kısa yoldan iş bitirmek için bulunmaz nimet.

Dünkü gazetemizde Nurcan Gökdemir imzasıyla çıkan haberde net şekilde görüldüğü gibi AKP’lilere selam vermiş olmak, eşi dostuyla arkadaş olmak, kamuda her kapıyı rahatlıkla açabiliyor.

Bu yüzden “fotoğraftakini tanımıyorum” açıklaması bir gerekçe olarak kabul edilemez. AKP ve MHP için tanıdıklarını, partililerini koruma kollama tüm kaynakları onlara tahsis etme bir yönetim alışkanlığına dönüşmüş durumda. Tüm büyük vurgunlarla, şaibeli işlerle ilgili gelişmelere dair ipin ucunu takip ettiğinizde ya AKP Genel Merkezi’ne ya da AKP’lilere çıkıyorsa sorunun kaynağını da oralarda aramak gerekecek.