Fotomaç Güntekin Onay'a saldırdı: Terör propagandası

Hükümete yakınlığıyla bilinen NTV'nin spor kanalında medyaya dönük baskılara dikkat çeken Güntekin Onay, Turkuaz Grubu'na bağlı Fotomaç gazetesinin saldırısına uğradı ve terör destekçisi ilan edildi.

Beşiktaş taraftarının A Spor ve Fotomaç için boykot çağrısında bulunmasının ardından, Turkuvaz Medya Grubu muhabirlerinin antrenman tesislerine alınmaması kararı üzerine konuşan Onay, “Gazeteciye şöyle destek olabiliriz. Bir yolsuzluk haberi yaparsın ve o haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar, o zaman arkanda dururuz. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor! Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor! O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmamız lazım. Bir tane muhabir antrenmana alınmadı diye ‘basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar.” demişti.

Fotomaç bunun üzerine yaptığı bir haberde "NTV Spor yorumcusu Güntekin Onay, skandal bir basın özgürlüğü tanımında bulundu" diyerek "terör örgütü propagandası yapan gazetecilerle, hakemin hatasını ortaya seren gazetecileri aynı kefeye koydu" ifadelerini kullandı.

Fotomaç haberinde Onay'ın "FETÖ-PKK'nın tetikçilerinin gözaltına alınması" üzerine konuştuğunu ileri sürdü.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜ?"

Fotomaç haberinde şu ifadeleri de kullandı: "Vatana ihanet eden ve teröristlerin sözcülüğünü yapan sözde gazetecilerle hakem hatasını gözler önüne seren Fotomaç'a yapılan sansürü aynı kefeye koyan Onay, açık açık terör destekçisi gazetecileri savundu. Beşiktaşlılığıyla tanınan Güntekin Onay'ın çalıştığı kurum, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın katıldığı canlı yayın nedeniyle yakın zamanda Galatasaray'ın boykotuyla karşılaşmıştı. Sarı kırmızılı kulüp tarafından Güntekin Onay'ın yer aldığı kanalın muhabirlerinin akreditasyon yetkisi durdurulunca, spor kanalı yönetimi G.Saray haberlerine kısıtlama getirmeyi tercih etmişti. Onay'ın, kendi televizyonunun G.Saray'a uyguladığı yaptırıma sessiz kalıp, Beşiktaş yöneticisi edasında ekranlarda 'sansürcü' zihiniyete destek çıkması ayrıca kafalarda soru işareti yarattı."