RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “Beni tehdit etti” iddiasında bulunduğu FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, “Yayın kaydı RTÜK'te ve Youtube'da da mevcut. İzlemesini öneriyorum” açıklaması yaptı, “Eğer Sayın Başkan bu sözlerimi bir tehdit olarak algılıyorsa, neden suç duyurusunda bulunulmadığını da merak ediyorum” dedi.

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Şentürk’ten, RTÜK Başkanı Şahin’in ‘tehdit’ iddiasına yanıt

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “Beni tehdit etti” iddiasına yanıt verdi. Şentürk, Şahin’i tehdit etmediğini vurgularken, “Eğer Sayın Başkan bu sözlerimi bir tehdit olarak algılıyorsa, neden suç duyurusunda bulunulmadığını merak ediyorum” dedi.

Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'a konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ceza verirken 'muhalif-muhalif değil' ayrımı yapmadıklarını iddia ederek, "Ancak muhalifler verilen cezaları mağduriyet malzemesi yapıyor. Bu, bir kesimin algı oluşturma çabası. Bilinçli olarak hatalarda ısrar ediyorlar. Mağdur edebiyatı yapıp reyting peşinde koşuyorlar" görüşünü savundu.

Şahin, Doğan Şentürk’ün kendini tehdit ettiğini şöyle iddia etti: “Bakın kendini duayen haberci, tarafsız gazeteci özgür basının savunucusu olarak görüp lanse etmeye çalışan bir gazeteci arkadaş var; FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk. Tescilli yalan haberlerinden dolayı verdiğimiz yaptırım kararlarından ötürü ortak bir dostumuz aracılığıyla şahsımı ve kurumumu tehdit etmiştir. ‘Daha şimdi başlıyor her şey’ diye tehditler savurup daha sonra hızını alamayıp başka bir günkü ana haberde yine şahsıma ve Üst Kurula yönelik açık açık tehditler savuracak kadar fütursuz hale gelmiştir. Düşünebiliyor musunuz? Televizyonu denetleyen bir otoriteye karşı açık açık, haksız yere, görevimizi yaptığımız için tehditler savurabilmekte... Ve bu özgür ve tarafsız habercilik adına yapılıyor. Ne ironi değil mi? Hani tarafsızdın, hani özgür basın adına yapıyordun? Hiç sanmıyorum.”

Şahin’in iddiaları üzerine kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Doğan Şentürk, tehdit iddiasını reddetti.

Şentürk, şunları söyledi: “RTÜK Başkanı Sn. Ebubekir Şahin bir gazeteye verdiği röportajında kendisini tehdit ettiğimi belirtmiştir. Tehdit olarak saydığı konuşmamı FOX Ana Haber'de değil, 30 Ağustos Pazartesi günü ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programında yaptım. ‘Sayın RTÜK Başkanı çifte standartlar ve adil olmayan cezalar karşısında vicdanen rahat mı?’ dedim. Bunu FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni kimliğimin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başkan Yardımcısı kimliğimle ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi kimliğimle söylediğimi de dile getirdim. Yayın kaydı RTÜK'te ve Youtube'da da mevcut. İzlemesini öneriyorum. Eğer Sn. Başkan bu sözlerimi bir tehdit olarak algılıyorsa, neden suç duyurusunda bulunulmadığını da merak ediyorum...”