Bir Fox TV çalışanı, Ana Haber Bülteni’nin sunucusu Fatih Portakal’ın istifasını doğruladı. Dün ortaya atılan iddialarda resmi açıklamanın bu hafta içinde yapılacağı söylenmişti.

Fox TV çalışanı, Fatih Portakal’ın istifasını doğruladı

Hafta içi her gün saat 19:00'da izleyicilerin karşısına çıkan ve Türkiye'nin en çok izlenen haber bültenini sunan Fatih Portakal’ın istifa ettiğini bir Fox TV çalışanı doğruladı.

Diken'in haberine göre; Portakal’ın yakın çevresine artık yorulduğu, ailesine ve kendisine daha çok zaman ayırmak istediğini söylediği belirtildi.

Yurt Gazetesi yazarı gazeteci İsmet Orhan, Portakal'ın FOX Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'e kararını ilettiğini ve bir daha haber sunmayacağını açıkladığını söylemişti.

Söz konusu iddianın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, konunun gerçek dışı olduğunu ileri sürmüştü.

AKP yandaşı Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük ise kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kendi kaynaklarımdan doğruladım. Fatih Portakal kesin istifa etmiş ve Fox Tv yönetimi geri döndürememiş” demişti. FOX TV'de Çalar Saat adlı sabah haberleri programını sunan gazeteci İsmail Küçükkaya da, konuya ilişkin kanalın açıklama yapacağını belirtmişti.

Fox TV ve Portakal, yürüttükleri yayın politikası ve yaptıkları haberlerle iktidar tarafından sık sık hedef gösteriliyordu.

Son olarak, Portakal’ın attığı bir tweet üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan suç duyurusunda bulunmuş, bunun üzerine soruşturma başlatılmıştı. Sunucu hakkında üç yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

FATİH PORTAKAL KİMDİR?

Fatih Portakal 2 Şubat 1967’de Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdu..

İlköğrenimini Nazilli'de; liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. 1994 yılında yüksek lisans ve yabancı dil eğitimini yapmak üzere Avustralya'ya gitti.

1997-2005 yıllarında Star TV'de muhabir olarak çalıştı. 2005 yılında gazeteci Mehmet Ali Birand'ın teklifi üzerine Kanal D'ye geçti. 2010 yılının Mayıs ayında FOX'a geçti.

Fatih Portakal, 2010-2013 yılları arasında FOX'ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. 2013'ün Eylül ayında FOX Ana Haber’i sunmaya başladı.

Portakal, 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Haber Sunucusu" ödülüne layık görülmüştür.